Maarif Sen: “Başlattık” Denilen Çalışmanın Üzerinden 6 Koca Ay Geçti!

Maarif Sen: “Başlattık” Denilen Çalışmanın Üzerinden 6 Koca Ay Geçti!
Maarif Çalışanları Sendikası (MAARİF-SEN) olarak, 12.03.2019 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak; 7 Kasım 2013’ten bu yana e-Devlet Kapısı üzerinden sunulan hizmetlerden birinin de “İşçi Sendikalarına Üyelik İşlemleri” hizmeti olduğunu, aynı hizmetin e-Devlet Kapısı üzerinden “Memur Sendikalarına Üyelik İşlemleri” başlığı altında memurlar için de verilmesinin gerekli olduğunu, memurların bu imkan ve kolaylıktan mahrum bırakılmaması gerektiğini ifade etmiştik.

5 Temmuz 2020 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY, sosyal medya hesabından E-Devlet hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca sendika üyelik ve istifa işlemlerinin Dijital Türkiye Portalına entegre edilmesi için çalışma başlattıklarını duyurmuştu. Ayrıca; Dijital Türkiye'de yeni dönem hizmetlerini hayata geçirmeye yönelik çalışmaların aralıksız devam ettiğini, Dijital Türkiye Portalı üzerinde "Çalışma Hayatım" bütünleşik hizmeti ile vatandaşların iş arama, çalışmaya başlama, sigorta, emeklilik, sendika, mesleki yeterlilik gibi çalışma hayatını oluşturan tüm iş ve işlemlerin bütünleşik bir yapıda sunulmasının planlandığını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın bu açıklamasının, vaadinin üzerinden yaklaşık 6 koca ay geçmiş olmasına rağmen hiç bir gelişme olmamıştır. Halen devlet memurlarının sendikalara üyelik ve ayrılış işlemleri, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun ilgili hükümlerine göre fiziki ortamda yürütülmektedir.

VAAT YERİNE GELMELİ, DİJİTAL TÜRKİYE PORTALI (E-DEVLET) ÜZERİNDEN MEMURLAR DA SENDİKA ÜYELİK VE İSTİFA İŞLEMLERİNİ YAPABİLMELİDİR.

 “Memur Sendikalarına Üyelik ve Çekilme İşlemleri” hem memuru hem de kamu kurumlarını gereksiz bir yığın bürokratik işlem ile uğraşmak zorunda bırakmakta; evrak, emek ve zaman israfına yol açmaktadır. Bu entegrasyonun sağlanması aynı zamanda evraktan, emekten ve zamandan da tasarruf sağlayacaktır.

Kamuda, baskı ve mobbingin en somut tezahürü memur sendikalarına üyelik işlemlerinde yaşanmaktadır. İstifa ve üyelik formları maalesef sümen altı edilmekte, mevcut sendikal vesayetin temsilcileri tarafından memurlar baskı altına alınmaktadır. Bu entegrasyonun sağlanması aynı zamanda memurların sendikal tercihlerinde baskıya ve mobbinge maruz kalmalarının önüne geçecektir.

Memurların; kendilerini baskı altında hissetmeden, bürokratik işlemler ile uğraşmadan memur sendikalarına üye olabilmelerine veya üyelikten çekilebilmelerine imkan tanıyacak olan “Çalışma Hayatım" bütünleşik hizmetinin Dijital Türkiye Portalı (e-Devlet) üzerinde sağlanması gerektiğine inanıyor ve “başlattık” denilen çalışmanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını talep ediyoruz.

MAARİF-SEN

Maarif Çalışanları Sendikası

Yönetim Kurulu

www.maarifsen.org

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.