Maarif-Sen Zorunlu PCR Testi Genelgesinin İptali İçin Danıştay'a Başvurdu

Maarif-Sen Zorunlu PCR Testi Genelgesinin İptali İçin Danıştay'a Başvurdu
İçişleri Bakanlığı’nın 20/08/2021 tarih ve 13441 sayılı genelgesinin ve buna dayanılarak çıkarılan E-89780865-153-13807 sayılı “PCR Zorunluluğu” konulu genelgenin öncelikle ‘Yürütmesinin Durdurulması ve İptali’ için Danıştay’a başvuruda bulunduk.

Genel Başkanımız Mustafa DAĞAŞAN ve Sendikamız Vekili Av. Büşra ARSLAN, 06.09.2021 tarihinde 16 sayfadan oluşan dava dilekçemizi Danıştay Başkanlığı'na sundular.

Dava dilekçesinde özetle; “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hukuk ve kanun devleti olduğu, genelge ile temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılamayacağı, genelgede sınırlama yapılan kişi dokunulmazlığı, seyahat hürriyeti, bilim ve sanat hürriyetlerinin Anayasa’nın ilgili maddesinde gösterilen sebeplerle ve ancak kanunla sınırlandırılabileceği vurgusu yapılmıştır. Bunun yanı sıra sağlık hukuku mevzuatı uyarınca, kişinin vücuduna yapılan her türlü müdahalenin bazı şartlara ihtiyaç duyduğu lakin, zorunlu aşı ve PCR test uygulamasında bu şartların bulunmadığı, özellikle Türkiye’nin taraf olduğu Biyotıp Sözleşmesi mucibince, tıbbi müdahalelerde hür ve tamamen aydınlatılmış irade bulunması gerektiği ifade edilerek böyle bir sınırlama kanunla dahi yapılmak istense Biyotıp Sözleşmesi’nin uygulama alanı bulacağı, kanunun uygulanmayacağı belirtilmiştir.”

Son olarak, iptali istenen genelgenin içeriğini oluşturan zorunlu PCR testi uygulamasının milyonlarca vatandaşımızın telafisi imkânsız maddi ve manevi zararlara duçar olacağı, çalışma ortamlarının huzur ve sükûnun bozacağı, hukuka aykırı genelgenin uygulanmakla etkisini yitirecek bir genelge olduğundan bahisle öncelikle yürütmenin durdurulması kararı ve ardından iptali kararı verilmesi talep edilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Maarif-Sen Yönetim Kurulu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.