Mahkeme atama bekleyen öğretmenleri haklı buldu

Mahkeme atama bekleyen öğretmenleri haklı buldu
Millî Eğitim Bakanlığının ilk önce 2018 yılında uyguladığı karma atama sistemi binlerce öğretmenin mağdur olmasına sebep olmuştu.

Öğretmen atamalarında ilk önce 2018 yılında uygulanan karma atamaya ilişkin tartışmalar halen devam ediyor. En son gerçekleştirilen 15 bin öğretmen atamasında da 2020 ve 2021 KPSS puanları dahil edilerek atamalar gerçekleştirilmişti. Gerçekleştirilen karma atamaya ilişkin olarak öğretmenler mahkemeye gitmişti. 2020 ve 2021 KPSS puanlarının dahil edildiği karma atamanın iptali için öğretmenler tarafından açılan 5 davadan birisi karma atama ile mağdur olan öğretmenlerin lehine sonuçlandı.

MAĞDURLARIN GÖZÜ DANIŞTAY’IN KARARINDA
Bölge İdare Mahkemesi’nin geçtiğimiz günlerde karara bağladığı davanın dışında halen devam eden 4 davanın da sonucu merakla beklenirken, 2020 mağdurlarının dışında karma atamaya ilişkin olarak 2019 yılı mağdurlarının da hâlihazırda Danıştay’da devam eden 3 davası daha halen devam ediyor. Karma atama dolayısıyla mağdur olan öğretmenler, mağduriyetlerinin giderilmesi için özel bir atama talebini tekrar dile getiriyor.

ATAMA KARARINA İLİŞKİN İLK KARAR ÖĞRETMENLERİN LEHİNE
Geçtiğimiz Ocak ayının sonunda 2020 ve 2021 KPSS puanlarının dâhil edildiği 15 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen 15 bin atamaya ilişkin ise tartışmalar halen sürüyor. Atamalara ilişkin mağdur öğretmenler tarafından 5 dava açılmıştı. Açılan davalardan birisi geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Verilen karar mağdur öğretmenlerin aleyhine gerçekleşti. Ankara 8’inci İdare Mahkemesi tarafından karara bağlanan davada karar temyize taşınmıştı. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi yerel mahkemenin kararını bozmuştu. Mahkeme, bu kararın ardından dava dosyasını Danıştay’a gönderdi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum