Mahkemeden İdari İzin ve Karantinada Ek Ders Hakkında Son Kararı! Ek Ders Ödenecek Mi?

Mahkemeden İdari İzin ve Karantinada Ek Ders Hakkında Son Kararı! Ek Ders Ödenecek Mi?
İdari izinde ve karantinada ek ders ödenecek mi? İşte mahkeme kararı..Ankara Bölge İdare Mahkemesi İdari İzinli Sayılanlar ile Karantinada Olanlara Ek Ders Ödenmesine İlişkin Kararını verdi.

İdari izin ek ders mahkeme kararı. Türk Eğitim Sen tarafından Ankara İdare Mahkemesine Covid 19 salgını nedeniyle idari izinli sayılanlar ile karantinaya alınanlara ek ders ücretlerinin ödenmesi ile ilgili dava açılmış ve İdare Mahkeme dava konusu işlemin yürütmesini durdurmuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara 6. İdare Mahkemesince yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne ilişkin olarak verilen 16/04/2021 tarih ve E:2021/423 sayılı kararın itirazen incelenerek kaldırılması ve yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verilmesi amacıyla Ankara Bölge İdare Mahkemesine itirazda bulunmuştu.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Milli Eğitim Bakanlığını haklı bularak, Ankara 6. İdare Mahkemesi’nin idari izinli sayılanlar ile karantinada olanlara ek ders ücreti ödenmesine ilişkin kararını iptal etti.

Bu karar ile Covid-19 salgını ile ilgili tedbirler kapsamında çıkarılan ilgili Genelgeler uyarınca 60 yaş ve üzerinde olması veya Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığının bulunması nedeniyle idari izinli sayılanlar ile Covid-19 test sonucunun pozitif çıkması ya da temaslı veyahut şüpheli olması nedeniyle karantinaya alınanlara, bu süre boyunca ek ders ücretlerinin ödenmeyeceği kesinleşmiş oldu.
öğretmenlersitesi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum