MEB Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Türkiye Geneli Deneme Sınavı (24 Aralık 2017 )

MEB Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) Türkiye Geneli Deneme Sınavı (24 Aralık 2017 )
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenler için düzenlenen "Adaylık Kaldırma Sınavı" (AKS) başvuruları, 1 Kasım 2017 Çarşamba günü başladı. MEB'in internet sitesinden yayımladığı AKS kılavuzuna göre, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin gireceği AKS, 24 Aralık' da 81 il merkezinde test usulü olarak tek oturumda yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenler için düzenlenen "Adaylık Kaldırma Sınavı" (AKS) başvuruları, 1 Kasım 2017 Çarşamba   günü başladı. MEB'in internet sitesinden yayımladığı AKS kılavuzuna göre, sözleşmeli ve kadrolu aday öğretmenlerin gireceği AKS, 24 Aralık' da 81 il merkezinde test usulü olarak tek oturumda yapılacak.

Adaylar sınav giriş kartlarını; https://mebbis.meb.gov.tr/ adresine kişisel MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak Başvuru işlemleri --> Genel Bilgiler sayfasından "Rapor Al" butonuna tıklayarak alabilecekler.

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Adayın cevap kâğıdı 2 adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır. Okutulan cevap kâğıtlarında doğru ve yanlış cevap sayıları tespit edilerek 4 (dört) yanlış 1 (bir) doğruyu götürecektir. Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacaktır. Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir. Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılacaktır

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilir. Başarı puanı 60 (altmış) ve üzerinde olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) başarılı sayılır.

Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu) adaylık sürecini tamamlamış sayılır.

Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler (sözleşmeli/kadrolu), Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilerek bu Yönetmelik hükümlerine göre yeniden performans değerlendirmesi ve sınava tabi tutulur. Bu kapsamda da aday öğretmenlerden performans değerlendirmesinde veya sınavda başarısız olanlar öğretmenlik unvanını kaybeder.

Sitemiz Köşe Yazarı Salih HAZIR Türkiye Geneli Deneme Sınavı hazırlamıştır. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımızla deneme sınavını paylaşacağız.

ADAYLIK KALDIRMA DENEME SINAVI İÇİN TIKLAYINIZ

CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.