MEB'den birleştirilmiş sınıf, köy okulları, ana sınıfları ve özel eğitim sınıfları hakkında detaylı açıklama

MEB'den birleştirilmiş sınıf, köy okulları, ana sınıfları ve özel eğitim sınıfları hakkında detaylı açıklama
Milli Eğitim Bakanlığı birleştirilmiş sınıf, köy okulları, ana sınıfları ve özel eğitim sınıflarının durumlarına ilişkin detaylı açıklama yaptı.

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü
Sayı : E-43769797-10.07.01-24216030 14.04.2021
Konu : Yüz Yüze ve Uzaktan Eğitim Uygulamaları

DAĞITIM YERLERİNE
İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği.
 b) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 26.11.2020 tarihli ve 28219185-101.01.01-E.17311375 sayılı yazısı.
c) Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 02.03.2021 tarihli ve E-43769797-10.07.01-21569446 sayılı yazısı. 

Covid-19 salgınının tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizdeki değişen seyri, 2020-2021 eğitim öğretim yılında okullarımızdaki yüz yüze ve uzaktan eğitim uygulamalarında güncel kararlar  alınmasını zorunlu kılmıştır. Bu nedenle Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve 13 Nisan 2021 tarihinde  gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçişle ilgili bazı yeni kararlar alınmıştır. Buna göre ilgi (a) Yönetmeliğin Ek-2 nci maddesi gereğince 15 Nisan 2021 tarihi itibarıyla eğitim öğretim faaliyetlerinin aşağıdaki esaslar çerçevesinde yürütülmesi gerekmektedir:

1.Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilkokullar ile köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar dâhil olmak üzere tüm resmî ve özel ilkokulların 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. 

2. Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokulları da dâhil olmak üzere tüm ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecektir. 

3. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfları ilgi (c) yazıdaki esaslar doğrultusunda yüz yüze eğitime devam edecektir. 

4. Ortaokul ve imam hatip ortaokulu 8. sınıflara yönelik düzenlenen destekleme ve yetiştirme kursları ile takviye kurslarına, cumartesi ve pazar günleri de dâhil, yüz yüze devam edilecektir. 

5. Tüm bağımsız resmî anaokulu ve uygulama sınıfları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 (beş) gün ve günde 6 (altı) etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitime devam edilecektir.  Ancak bu eğitim kurumlarında salgın kapsamındaki tedbirler doğrultusunda yüz yüze eğitime ara verilmesi ile ilgili olarak il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle birlikte daha  önceden almış olduğu kararlar uygulanmaya devam edilebileceği gibi yeni kararlar da alınabilecektir.

6. Tüm resmî ana sınıflarında ise uzaktan eğitime geçilecek ve bu sınıflardaki uzaktan eğitimler ilgi (b) yazıdaki esaslar doğrultusunda yapılacaktır.

7. İlkokulların 3. sınıfında yürütülmekte olan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle Bakanlığımız tarafından yapılacak yeni bir açıklamaya kadar   durdurulmuş olup mevcut İYEP materyallerinin korunması gerekmektedir

8. Uzaktan eğitim faaliyetlerinde EBA üzerinden sağlanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar da kullanılabilecek olup TRT EBA’yı da öğrencilerin takip etmeleri sağlanacaktır. 

9. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı özel eğitim anaokulları, özel eğitim ortaokulları ve özel eğitim uygulama okullarının 8’inci sınıfları ile birleştirilmiş sınıf uygulamasıyapılan özel eğitim sınıflarının 8’inci sınıflarında yüz yüze eğitime devam edilecek olup bu kapsamda evde/hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için de veli talebi doğrultusunda yüz yüze eğitim verilecektir. Bunun dışındaki ilkokul ve ortaokul kademesinde eğitim veren özel eğitim okulları ile özel eğitim sınıflarında ve evde/hastanede eğitim hizmetinden yararlanan öğrenciler için de tüm sınıf seviyelerinde uzaktan eğitim yapılacaktır. 

Kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilerden ortaokullarının 8’inci sınıflarına devam edenler için destek eğitim odası eğitim faaliyetleri yüz yüze veya uzaktan eğitimle sürdürülebilecektir. İlkokul ve ortaokul kademesindeki diğer sınıf seviyelerinde kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla öğrenim gören öğrencilerimizin destek eğitim odası eğitim faaliyetleri uzaktan eğitim yoluyla devam edecektir.

10. Ortaokulların 8. sınıf öğrencilerine barınma hizmeti veren özel yurt ve pansiyonların sadece bu öğrencilere hizmet veren bölümleri açık olacaktır.Öğrenci, veli ve okul yönetimlerinin konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Ziya SELÇUK
Bakan

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.