MEB'den idari izin genelgesi

MEB'den idari izin genelgesi
Milli Eğitim Bakanlığınca 81 İl valiliğine gönderilen idari izin başlıklı yazıda; her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verildiği ve izinli olduğu süre içinde oluşacak tüm mali haklardan yararlanacağı ifade edilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Ziya Selçuk'un imzasıyla 4 maddelik bir idari izin genelgesi yayımladı. Genelgeye göre, 16-20 Mart tarihleri arasında yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir.

Öğretmenler, 16-20 Mart 2020 tarihlerindeki meslekle ilgili çalışmalarını yapmış kabul edilecek, bu kapsamda 15 saat ek ders ücretinden yararlanacak. Yöneticiler de bu tarihlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğindeki yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

Yönetici ve öğretmenler, 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında, üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

Ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevleri için ek ders ücreti verilmeyecek.

Genelgede, öğretmen ve yöneticiler dışında kalan idari personel ile yardımcı hizmetler sınıfı personeli için bir karar yer almamaktadır. Bu nedenle Genelgeden, "GİH ve YHS sınıfı personel okula gelecek" anlamı çıkmaktadır.

İŞTE GENELGE METNİ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.