MEB'den Skandal Bir Adım Daha! Bakın Öğretmenleri Kimler Denetleyecek!

MEB'den Skandal Bir Adım Daha! Bakın Öğretmenleri Kimler Denetleyecek!
Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı içerisinde, 750 adet eğitim müfettişi alacak.

25 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazetede 750 adet Eğitim Müfettiş Yardımcısı istihdamına yönelik düzenleme yer aldı. Bakınız bu düzenlemeye göre 650 adet Eğitim Müfettiş Yardımcısının 6. dereceden, 100 adet Eğitim Müfettiş yardımcısının ise 9. dereceden ihdas edileceği resmiyet kazandı. Peki, bu ne anlama geliyor? Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre kadro derecelerin 9. ve 6. derece olması bu müfettişlerin KPSS puanıyla alınacağını göstermektedir. 

Peki, KPSS puanıyla alındığına göre bu kadrolara kimler yani hangi bölüm mezunları başvuracaktır? Bakınız MEB Teftiş Kurulu Yönetmeliğine göre bu kadrolara; Hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat ve işletme fakülteleri veya bunlara denk yükseköğretim kurumları mezunları başvurabilecektir. Fakat Hukuk Fakültesi mezunlarının başvurmayacağını şimdiden öngörebiliriz. Özellikle iktisat,işletme vb. gibi bölüm mezunları bu kadrolar için başvuracaklardır. Yani kontenjanları bazı üniversitelerde sıfır çeken bölüm mezunlarına... Sıfır çeken bölümlere ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Bu ne anlama geliyor; düşünün ki üniversite giriş sınavında iktisat fakültesi mezunundan yüzlerce fazla puan alan Türkçe Öğretmenini MEB iktisatçılara,işletmecilere vb. denetlettirecektir. Bu kişiler öğretmenlik formasyonunu bilmeden, öğretmenlik mesleğiyle hiçbir alakaları yokken nasıl olacakta öğretmenlere; rehberlik, denetim, planlama, soruşturma yapabileceklerdir.

Anlaşılan o ki MEB'de öğretmenlerin gücü gitgide azalıyor, hatta yok ediliyor. 

kamuajans.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum