MEB eşinden ayrı öğretmenlere il veya ilçe emri hakkı vermeli!

MEB eşinden ayrı öğretmenlere il veya ilçe emri hakkı vermeli!
Eşleriyle farklı yerlerde bulunan öğretmenlerimiz norm kadro uygulaması nedeniyle aynı yerlere tayin olamamaktadır. Bu nedenle, Millî Eğitim Bakanlığı bu öğretmenlerimize il veya ilçe emrine tayin hakkı vermelidir.

Edirne Milletvekili Okan Gaytancığlunun TBMM'de yaptığı açıklamasında,  eşleriyle farklı yerlerde bulunan öğretmenlerin norm kadro uygulaması nedeniyle aynı yerlere tayin olamadığını bu nedenle, Millî Eğitim Bakanlığının bu öğretmenlerere il veya ilçe emri tayin hakkı vermesi gerektiğini söyledi.

OKAN GAYTANCIOĞLU (Edirne) – Öğretmenlerimizin bir talebini buradan Millî Eğitim Bakanına iletmek istiyorum: Öğretmenlerimiz ocak ayında il, ilçe emrine eş durumu tayinlerinin açılmasını istiyor. Salgın döneminde binbir güçlükle çalışan öğretmenlerimiz bir de aile birliğinin olmamasından dolayı sıkıntı yaşıyorlar. 

Eşleriyle farklı yerlerde bulunan öğretmenlerimiz norm kadro uygulaması nedeniyle aynı yerlere tayin olamamaktadır. Bu nedenle, Millî Eğitim Bakanlığı bu öğretmenlerimize il veya ilçe emrine tayin hakkı vermelidir. Bu dönemde çocuğundan, eşinden ayrı bırakılan öğretmenlerden yeterli verim alınamaz. Kaldı ki aile birliğini sağlamak anayasal bir gerekliliktir. 

Bu öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu sözleşmeli öğretmenlik nedeniyle yıllardır eş ve çocuklarından ayrıdır. Kadroya geçtikten sonra da ayrı kalmaya devam etmesinler. Millî Eğitim Bakanından bir kez daha bu öğretmenlerimizin sesini duymasını istiyoruz. Öğretmenlere özlük haklarını vermiyorsunuz en azından eş ve çocuklarından ayrı bırakmayın.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.