MEB Görevde Yükselme ve Şube Müdürlüğü Sınavı İçin Yazı Yazıldı

MEB Görevde Yükselme ve Şube Müdürlüğü Sınavı İçin Yazı Yazıldı
MEB 2023 de şube müdürlüğü sınavı yapacak mı? 2023 yılı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile Şube Müdürlüğü Sınavı Talebi Türk Eğitim Sen tarafından yazılı olarak MEB'e iletildi

Türk Eğitim-Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması yönetmeliği hakkında talepte bulunduk. Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan öğretmenler dışındaki personelin görevde yükselme sınavları uzun bir süredir yapılmamaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında şef ve memurluk kadrolarına yükselebilmeleri için gerekli olan görevde yükselme sınavı 2018 yılında, atama işlemleri 2019 yılında, farklı unvanlara atanabilmeleri için gerekli olan unvan değişikliği sınavı ve müteakip atama işlemleri ise 2021 yılında yapılmış, aradan geçen süreçte yapılmamıştır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Diğer taraftan, MEB’e bağlı şube müdürlüğü kadrolarına atanabilmek için gerekli olan yazılı sınav ve müteakip atama işlemleri en son  2018 yılında yapılmış, boş kalan kadrolara ise  iliçi ve iller arası geçici görevlendirme yapılarak mevcut olan ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılmıştır. 

En son yapılan görevde yükselme sınavının beş yıl, unvan değişikliği yazılı sınavının ise iki yıl önce yapıldığı dikkate alındığında bu sınavların yapılmaması gelecek planlamasını bu sınavlara bağlayan personeli de mağdur etmektedir.

Öte yandan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı şube müdürü kadrolarına ise atama işlemleri   en son 2018 yılında yapılmıştır.  Şube müdürlüğü kadroları için sınav takvimi yayınlanması boş olan kadrolara atama yapılması gerekmektedir. Diğer taraftan halen bakanlığa bağlı kadrolarda şube müdürü olarak görev yapanların iliçi ve iller arası kadrolar arasında geçici olarak görevlendirildikleri yönünde de sendikamıza bilgiler gelmektedir. Bu görevlendirmeler incelendiğinde ise bir kısım görevlendirmelerin norm kadro sayılarının üstünde yapıldığı, boş şube müdürü kadrosu olmadığı halde görevlendirmelerin yapıldığı görülmüştür. Norm kadro üstü yapılan görevlendirmelerin de kamu zararı oluşturduğu, kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasına da aykırılık teşkil ettiği görülmüştür.

Bu kapsamda Türk Eğitim-Sen olarak;

-Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavının ivedilikle gerçekleştirilmesini, bu sınavın ne zaman yapılacağına dair bir takvim belirlenerek duyurunun yapılması,
-İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri şube müdürü norm kadrolarının güncellenmesini,
-Şube müdürlüğü yazılı sınav tarihinin ivedilikle belirlenerek gerekli duyurunun yapılması,
-Şube müdürlüğü kadrosuna yapılacak geçici görevlendirmelerde norm kadro üstü görevlendirme yapılmaması hususlarında Milli Eğitim Bakanlığı’na talepte bulunduk.

Konu İle İlgili Yazımız İçin Tıklayınız.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.