MEB müfettişlerinin maaşları, Bakan Mahmut Özer'e soruldu

MEB müfettişlerinin maaşları, Bakan Mahmut Özer'e soruldu
Eğitim müfettişlerinin maaşları TBMM gündemine taşındı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak  cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 8/11/2022  Adana Milletvekili  
Milli Eğitim Bakanlığı "Yeni sistemde geleneksel inceleme ve soruşturma fonksiyonu  olmayacak, ayrıca okullara yönelik denetim ve rehberlik desteği sağlama ve illere yönelik izleme,  değerlendirme ve rehberlik desteği sağlama fonksiyonları da olacak" açıklaması ile okullarda kalite  güvence sistemini aktif hale getirmek için harekete geçmiş, illerde bıraktığı müfettişlere tekrar görev  vererek eskiden olduğu gibi çift başlı sisteme dönüş yapmıştır. Zira 6764 Sayılı Kanun ile illerde görev  yapan müfettişler şahsa bağlı kadroya geçirilmiş, denetim ve soruşturma yetkileri ellerinden alınmış,  Sayıştay raporlarına verilen izahatlar da ise "onların sadece adı müfettiş denetim ya da soruşturma  yetkileri yok" denilerek rencide edilmişlerdir. Aynı sene Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu  Başkanlığı "Bakanlık Maarif Müfettişi Mülakat ve Atama Kılavuzu 'na dayalı olarak yerelde birleştirdiği  müfettişlerden mülakat yoluyla 500 civarı bakanlık maarif müfettişi almış ve sistemde tam merkezi  teşkilatlanmaya geçilmiştir. Kılavuza dayalı yapılan tüm atamalar iptal edilmiş, iptaller Danıştay  kararları ile tescillenmiş olsa bile bakanlık mahkeme kararlarını uygulamamıştır. Hukuken ataması iptal  edilen 500 civarı müfettiş ile etkili bir denetim yapılmamış, sistem kaosa sürüklenmiş ve kurumlarda  usulsüzlüğün artmasına neden olunmuştur.  

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Bu çerçevede;  

1- Mevcut sistemin eski sistemden farkı nedir? Yeni olduğu iddia edilen uygulamalar nelerdir?  

2- Atama kılavuzları Danıştay tarafından iptal edilen ve hukuki meşruiyetleri tartışmalı olan  bakanlık müfettişleri ile eğitim müfettişleri arasında görev tanımı farkı olmamasına rağmen  özlük hakları arasında ciddi fark olması çalışma barışını bozmaktadır. Eşit işe eşit ücret  anlayışı ile herhangi bir mali düzenleme yapılacak mıdır?  

3- Sayıştay denetçilerinin 35 bin lira, Adalet Müfettişlerinin 42 bin lira, vergi müfettişlerinin  21 bin lira maaşının olduğu bir sistemde, eğitim müfettişlerinin 14 bin lira civarında maaş  almasının gerekçesi nedir?  

4- Eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına kaç başvuru yapılmıştır? Mülakat sonuçlarına göre  kaç müfettiş yardımcısı alımı gerçekleşmiştir? Müfettişlik sınavına rağbet olmamasının  sebebi bakanlığın uyguladığı politika mıdır?  

5- İnceleme soruşturma görevleri ilçelerde okul müdürleri, illerde eğitim müfettişleri,  bakanlıkta ise bakanlık müfettişleri tarafından yürütülmektedir. Okul müdürlerine  muhakkik görevleri verilmeye devam edilecek midir? Bu görevlerin dağıtımlarında  herhangi bir kıstas var mıdır? 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.