MEB Şube Müdürünün vefatında cevap bekleyen sorular?

MEB Şube Müdürünün vefatında cevap bekleyen sorular?
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak uzun süreden beri görev yapan Sıraç Badur, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptığı dönem boyunca dürüstlüğü ve düzgün karekteriyle çalışma arkadaşları ve eğitim camiasının gönlünü kazanan Mardin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sıraç Badur, geçtiğimiz günlerde mesai bitimi çıkışında evine doğru gittiği sırada aracında aniden fenalaşarak beyin kanası geçirdi. 

Aynı güzergahtan geçmekte olan mesai arkadaşlarının yol kenarında duran aracının sebebini öğrenmek üzere yanında durdukları İl Şube Müdürü Badur'un aracında hareketsiz durduğunu gören mesai arkadaşları, Badur'u olay yerinden Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırılmasını sağladı. 

Hastanede yapılan ilk müdahelenin ardından yüksek tansyona bağlı olarak beyin kanaması geçirdiği öğrenilen Şube Müdürü Badur, tedavisine devam edilmek üzere önce Diyarbakır Tıp Fakültesi Hasanesine ardından da Gaziantep'e kaldırılarak tedavisine devam edildi. Bu süreçte başta il milli eğitim müdürü Murat Demir, Artuklu ilçe milli eğitim müdürü Emin Duyan, Nusaybin ilçe milli eğitim müdürü Ümit Çetin, Memur Sen Başkanı Eyüp Değer, Midyat Eğitim Bir Sen Başkanı Hüseyin Yücel, eğitimci dostları ve sevenleri yalnız bırakmadı. 

Badur, yaklaşık bir hafta süren yaşama tutunma mücadelesini kaybederek, bu sabah yaşama gözlerini yumdu.

Edinilen bilgilere göre; Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde geçen yıl devam yürütülen bir soruşturmayla ilgili hakkında yapılan asılsız ve gerçek dışı ithamlar üzerinden cezalandırılmasına yönelik tutum ve davranışlara üzüldüğü, konuyla ilgili olarak avukatıyla yaptığı görüşme sırasında kendi aracında tansyonunun yükselerek, beyin kanamasına vesile olan üzüntüyle boğuştuğuna yönelik iddialar tartışma konusu oldu.

BADUR'UN HAKSIZ YERE CEZALANDIRILMASINI KİM YADA KİMLER İSTEDİ?

Öte yandan Sıraç Badur'un beyin kanaması geçirdiği ve tedavi altında tutulduğu gecede Mardin Memur-Sen İl Başkanı Eyyüp Değer'in sosyal medya hesabından konuya atıfta bulunduğu iddia edilen Twitin ise; rahatsızlığın temel nedeninin yaşanan soruşturmanın altında yatan gerçeğe yönelik bir tepki niteliğindeydi.

Mardin Eğitim-Bir Sen Şubesi'ne üye olan Bodur'un rahatsızlığının ardından Değer attığı Twitinde; "Ya Rabbim; Zulme, haksızlığa, iftiraya uğrayan ve buna dayanamayan yüreklere sabır ver. Canıyla cebelleşenlerin ahını, buna sebep olanlardan al! Sen Rahimsin şifa bekleyen Sıraç Badur kardeşime Şafi ismi şerifi hürmetine şifa İhsan eyle…" demişti. 

Değer, Bodur'un vefat haberinin ardından ise; "Bir kimse, bir mümin hakkında olmayan bir şey söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü teâlâ onu Cehennemde bırakır.) [Ebu Davud]" paylaşımında bulundu.

Mardin kamuoyu ve eğitim camiası şimdi, Badur'un bir yıl önce haksız yere hangi yersiz ve haksız suçlamalarla karşı karşıya bırakıldığını, hastalanmasına ve ölümüne sebebiyet verecek kadar cezalandırılması yönünde ısrarcı olan işgüzarların kim ya da kimlerin olduğu merak konusu oldu. 
mardinlife

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum