MEB'teki atamanın perde arkası! Bilal Erdoğan bakanlığa el attı

MEB'teki atamanın perde arkası! Bilal Erdoğan bakanlığa el attı
Milli Eğitim Bakanlığı'nda Ahmet Emre Bilgili'nin yerine Nazif Yılmaz'ın atanmasının perde arkası ortaya çıktı. Yazar Barış Terkoğlu, Bilgili'nin Bilal Erdoğan'a yakın bir isim olduğunu öne sürdü.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile görevinden alınan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili'nin yerine Nazif Yılmaz atanmıştı. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nden bakan yardımcılığına atanan Nazif Yılmaz'ın Bilal Erdoğan'a yakın bir isim olduğu ortaya çıktı. Yazar Barış Terkoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı kulislerinden atamanın perde arkasını aktardı.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu'nun aktardığına göre kulislerde “Bilal Erdoğan bakan olsa ancak bu kadar olurdu” cümlesi dillendirilmeye başlandı. Terkoğlu'nun kulislerden aktardığına göre Nazif Yılmaz, Bilal Erdoğan’ın doğrudan tanıdığı, bildiği, desteklediği bir isimmiş.

Terkoğlu, konuyla ilgili ulaştığı bilgileri şu satırlarla aktardı:

"Anlatılana göre TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR, İlim Yayma Cemiyeti ve Cihannüma dernekleri bir süredir okullarda dini eğitimde yaşananlardan şikâyet ediyor, kulis yapıyorlardı. “Bizim için okullardaki dini eğitim önemli” diyen vakıf temsilcileri Bilal Erdoğan’la bir araya geldi. Uzun yıllardır Milli Eğitim’de din öğretiminde çalışan Nazif Yılmaz’ın Bilgili’nin yerine getirilmesini istiyorlardı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile görüşerek onu da ikna ettiler. Son olarak vakıf temsilcileri, bizzat Cumhurbaşkanı ile görüşerek, “Dini eğitim ile ilgili problemler yaşıyoruz, Nazif Yılmaz’ı istiyoruz” dediler. Erdoğan’ın da olumlu bakması üzerine, atama gerçekleşti. Böylece her kesimin çocuğunu eğitmekle görevli Milli Eğitim, bir grubun amaçlarına teslim edildi."

milligazete
YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.