MEB’DE 6 genel müdür, 20 daire başkanı, 27 il müdürü görevden alınacak

MEB’DE 6 genel müdür, 20 daire başkanı, 27 il müdürü görevden alınacak
Mahmut Özer göreve geldiği günden beri üst düzey bürokrat kadrolarında ciddi oranda değişiklikler yaptı. 2021 Ağustos ayından bu yana neredeyse her ay görevden alma ve atamalar eğitim camiasının gündemini meşgul etti. Görevden alınan birçok bürokrata yeni bir görev verilmezken, bazı bürokratlar farklı görevlerde kendilerine yeni şans buldu.

Daha önce yaptığımız haberimizde MEB’de 150 Daire Başkanından görevden alınmayan 27 Daire Başkanı kaldığını siz değerli okurlarımız ile paylaşmıştık. Her ay düzenli olarak belirli sayıda değişiklikler yapılarak günümüze kadar gelinirken, bu ay içerisinde oldukça yüksek sayıda görevden alma ve atamaların yapılacağına yönelik duyumlar kulislerde dolaşmaya başladı.

Önümüzdeki günlerde uzun yıllar MEB’de görev yapan 27 Daire Başkanından 20’sinin görevden alınacağı, bakanlık özel kalemi, danışmanlar ve Personel Genel Müdürlüğünün değerlendirmesi ile listenin neredeyse son şeklini aldığı konuşuluyor.

Daire Başkanları kadrosunda yapılacak bu büyük değişiklik ile kıdemli daire başkanlarından neredeyse hiç kimse kalmayacak. Bunun yanı sıra bakan Özer’in göreve geldiği günden beri ciddi oranda değişim sağladığı Genel Müdürlerden de 6 Genel müdürün görevden alınacağı, görevden alınacak genel müdürlerin kimler olduğunun da neredeyse netleştiği söyleniyor. Diğer yandan bakan Özer döneminde her gün diken üstünde görevini icra eden il müdürlerinde de ciddi değişim yaşanacağı söyleniyor. 81 İl Milli Eğitim Müdüründen 27 tanesi görevden alınacak.

2021 Ağustos’tan bu yana hız kesmeden devam eden değişimler önümüzdeki günlerde pik yapacak ve Özer döneminin en köklü değişikliği bu liste ile yapılmış olacak. Görevden alınması planlanan 6 Genel Müdür, 20 Daire Başkanı ve 27 İl Müdürünün isim isim belirlendiği, sır gibi saklanan listeyi bir sonraki haberimizde siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.
Kamuajans.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum