Mebpersonel, sözleşmeli öğretmenlere kadronun detaylarını açıkladı

Mebpersonel, sözleşmeli öğretmenlere kadronun detaylarını açıkladı
Sözleşmeli mevzusu Ekim ayında gündeme gelecek. Bunu Çalışma Bakanı Vedat Bilgin daha önce açıklamıştı. Sendikalarla masaya oturulacak ve bunun sonucunda ortaya çıkan çalışmalar kamuoyuyla paylaşılacak.

PEKİ MASADA HANGİ FORMÜLLER VAR?

Aldığımız kulis bilgilerine göre sözleşmeli öğretmenlere henüz kadro mümkün görünmüyor. 3+1'in devam edeceği yönünde bir kanaat var.

Bunun yanı sıra bazı özlük haklarında iyileşmeler bekleniyor. Mesela ek ders ve hazırlık ödeneklerinin eşitlenmesi, sözleşme kapsamının genişletilmesi vs pek çok gündem masada.

Eş durumu konusu ise henüz belirsizliğini koruyor. Sendikaların yoğun baskısı var fakat görüşme neticesinde ne sonuç çıkacak ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Peki o ki kadro gelmeyecek neden bu görüşmeler yapılıyor diyeceksiniz. Kamuda süresiz sözleşmeli personeller var. Bu süresiz sözleşmeli personellerin süreli sözleşmeli personel haline getirilmesi ve bunun yanında bazı özlük hakları ve iyileştirmeler gündeme geleceğe benziyor.

Ekim ayından sonra görüşmeler başlayacak ve son durum kamuoyuyla paylaşılacak. Burada özellikle eş durumu konusunun çözüme kavuşması hususunda taleplerimizi yineliyoruz ve sözleşmeli istihdamının kaldırılmasının daha iyi olacağını belirtiyoruz.
Mebpersonel.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum