Memur öğretmenler çözüm bekliyor!

Memur öğretmenler çözüm bekliyor!
Bilindiği üzere 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun Madde 71 – (Değişik: 30/5/1974 – KHK-12; Aynen kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) (Değişik: 29/11/1984 – KHK-243/12 md.) ‘‘Kurumlar, memurlarını meslekleri ile ilgili sınıftan genel idare hizmetleri sınıfına veya genel idare hizmetleri sınıfından meslekleri ile ilgili sınıfa, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle atayabilirler’’ denilmektedir.

02/12/2015 tarihli Resmî Gazete Yayımlanan Personel İşleri Konulu 2015/13 sayılı Başbakanlık Genelgesi: ‘‘ Tüm kamu kurum ve kuruluşları… c) Sınıf değiştirerek kurumlar arası nakil yoluyla yapacağı atamalarda Başbakanlıktan izin alacaktır’’ ifadesi yer almaktadır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun kriterlerine göre öğretmenlik mesleğini yapma hakkı/salahiyeti/ehliyeti bulunan memur öğretmenlerin başta yaşamsal mağduriyet olan kurulu düzeni, aile birliği,  4. 5. 6. zorunlu hizmet alanları gibi şartlar dâhilinde gönüllü hizmeti kabul etmeleri ve MEB ailesine bu şartlarda sözleşmeli öğretmen olarak katılma istekleri göz önünde bulundurulmalıdır. Bakanlığımızın,  2015 yılı ve öncesinde uyguladığı gibi belirtilen şartlara sahip ve sayıları mahdut olan memur öğretmenlerin, arz ve taleplerinin gerekli hassasiyetin gösterilerek ilgili kanuna uygun olarak tekrardan gerçekleştirilmesi, kurumun personel ve hizmet politikasına da ters düşmeyecek barışçıl yasal düzenleme ile ‘2023 Eğitim Vizyonu’ na yakışır şekilde yapılması en büyük temennimizdir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum