Memur Öğretmenlerin Sorunlarına Çözüm İçin Cumhurbaşkanlığına Rapor Sunuldu

Memur Öğretmenlerin Sorunlarına Çözüm İçin Cumhurbaşkanlığına Rapor Sunuldu
Liyakat-Sen Genel Merkezi olarak; Memur Öğrenenlerin Sorunlarının Çözümüne İlişkin Öneri Raporumuzu T.C. Cumhurbaşkanlığı (Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Başkanlığına gönderdik.

2 Mayıs 1920 tarihli ve 3 sayılı Kanun’la kurulan Milli Eğitim Bakanlığı, 99 yıllık sürecin sonunda bugün dünyanın altı kıtasında ve her bölgesindeki insanlar ile iletişim ve işbirliği halinde, yaklaşık 1 milyon 78 bin eğitim personeliyle küresel ölçekte eğitim – öğretim hizmeti sunan uluslararası bir kurum haline gelmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında, doğru eğitim ve onun doğru yorumunu merkeze alarak, bireyde milli, ahlaki, insani ve manevi değerlerinin geliştirilmesi, anlaşılması için gayret göstermektedir. Buna ilaveten Bakanlık, dünya çapında; İnsan Hakları ve Demokrasinin Evrensel Değerlerinin bir bütün olarak anlaşılmasına hizmet eden, batıl amaçları için milli ve manevi değerlerimizi istismar eden odakların eline düşmekten insanları koruyan, onların özgür iradeleri ve akıllarını ipotek altına almaya karşı duran bir eğitim anlayışını temsil etmektedir.

Toplumun milli, ahlaki ve manevi değerlerini canlı tutmak, dünya barış ve huzuruna katkı sağlamak, Analitik ve Bilimsel Bakış açısı kazandırmak, Girişimci, Yaratıcı ve Yenilikçi bireyleri yetiştirmek için çalışan Milli Eğitim Bakanlığı, insanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu birlikte yaşama, karşılıklı sevgi ve saygı, sosyal yardımlaşma ve hoşgörü kültürünün oluşması ve yaygınlaşması için faaliyetlerini sürdürmektedir.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Bakanlık, yaşadığı dünyayı doğru okuyan, küresel ölçekte gerçekleşen ekonomik, siyasi ve kültürel gelişmeler ve değişimleri doğru analiz eden, büyüyen, gelişen ve‘‘2023 Vizyonuna’’ uygun olarak yöntem ve kapsam açısından kendini sürekli güncelleyen bir kurumdur ve bu yönüyle eğitim hizmetlerini dünyanın her köşesine ulaştırmak için çağın gerektirdiği tüm araçları, etkin ve verimli bir şekilde kullanmaya çalışmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığının, yurt içi ve yurt dışındaki vatandaş ve soydaşlarımıza sunmuş olduğu eğitim –öğretim hizmetleri; milli, dini, tarihi, sosyal ve kültürel değerlerin muhafaza edilip gelecek nesillere aktarılması açısından da büyük önem arz etmektedir.

Bütün bu çalışmaların verimli ve sistemli bir şekilde yerine getirilmesinde, personelin her açıdan yeterli ve kalifiye olmasının en temel faktör olduğu izahtan varestedir.

 Bu minvalde görüş ve öneri raporu yazma sebebimiz, Milli Eğitim Bakanımız başta olmak üzere atamaya yetkili üst idarecilerin hesap verebilirlik, saydamlık ve performansa önem veren yönetim anlayışına istinaden yıllardır yazılı-görsel-sanal medyada, basında, TBMM’de defalarca dile getirilen, yüzlerce kez haberi yapılmış olan ‘‘Memur Öğretmenler’ in mağduriyetlerinin  ilgili kanun ve yönetmelik çerçevesinde rasyonel bir çözüm ile masaya yatırılarak muhtemel değişikliklerin yapılacağına ve gerekli hassasiyetin gösterilerek en kısa sürede kurumlar arası ilk atama ile öğretmenliğe geçiş engelinin ortadan kaldırılacağına olan inancımızdan olup; konuya ilişkin çözüm önerimiz rapor şeklinde ekli dosya da sunulmuştur.

Bilgilerinize arz ederim.

Emir KAZAK

Liyakatli Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkan

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.