Memur-Sen'den MEB'e müfettiş yardımcılığı sınavı tepkisi

Memur-Sen'den MEB'e müfettiş yardımcılığı sınavı tepkisi
" Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru şartlarına tepki gösterdi. "

Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru için istenen şartlarına tepki gösterdi. Belirtilen şartlarda eğitimcilerin ikinci plana atıldığını söyleyen Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, adeta eğitimcilere siz başvurmayın denildiğini iddia etti. 

  "Sınava eğitimciler başvurmasın denseydi daha iyiydi" 

Konu ile ilgili sert bir açıklama yapan Memur-Sen Gaziantep İl Başkanı Ahmet Gök, "Milli Eğitim Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınavı açıyor, sınava müracaat edebilmek için öğretmenlerden istenen koşullar var. Bunlardan iki tanesi 8 yıl öğretmen olarak hizmet etmiş olmak ve 35 yaşına girmemiş olmak.
Bu müfettiş yardımcılığı sınavına iktisat fakültesi, işletme fakültesi, sosyal bilimler fakültesi, hukuk fakültesi gibi fakültelerden mezun olan kardeşlerimiz de müracaat edebiliyorlar ve bu fakültelerden mezun olanlardan 8 yıl hizmet veya 35 yaş sınırı gibi şartlar da istenmiyor.

Kısa bir matematiksel hesap yapmak istiyorum. Liseyi bitirir bitirmez eğitim fakültesini kazanabilen bir eğitimci 19-20 yaşında üniversiteye girmiş olacak ki bunun Türkiye yaş ortalaması çok daha yüksek. 20 yaşında fakülteyi kazandı diyelim; bu kardeşimiz en az 4-5 yıl üniversitede okuyacak  ve hiç uzatma yapmadan mezun olabilirse 24-25 yaşında eğitim fakültesinden mezun olmuş olacak. Eğitim fakültesinden mezun olan bu kardeşimiz en az 1-2 yıl KPSS'ye hazırlanacak ve eğer ilk girişte KPSS'yi kazanabilirse, bu çok düşük bir ihtimal, 26-27 yaşında öğretmen olarak atanacak ki; Türkiye'de öğretmenliğe atanma yaşı ortalaması 27 yaşın üzerinde. Matematiksel olarak hesap ettiğimizde de bunu net bir şekilde görüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının müfettiş yardımcılığı için eğitimcilerden istediği şartlara tekrar dönersek 8 yıl hizmet ve 35 yaşına girmemiş olma şartları birlikte değerlendirildiğinde mesleğe en erken yaşta başlayan kardeşlerimizin bile söz konusu sınava giremeyeceği veya çok az sayıda eğitimcinin girebileceği açıkça görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Müfettiş Yardımcılığı Sınavına eğitimciler başvuramaz deseydi daha anlaşılır olurdu" ifadelerine yer verildi. 

  "Eğitimciler yerine diğer fakülte mezunlarına öncelik verildi" 

 Sınavda istenen şartlarla eğitimciler yerine diğer fakülte mezunlarına öncelik tanındığını vurgulayan Gök, "Bu durumda çıkan sonuç şu Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişliği görevine eğitimciler yerine yukarıda saydığım fakülte mezunlarını getirmek istiyor. Yani Eğitimcilere eğitim danışmanlığı, eğitim rehberliği ve teftiş yapacak olan kişiler eğitim dışından ve eğitim formasyonu dahi olmayan kardeşlerimizden seçilecek, ayrıca bu kardeşlerimiz 8 yıllık tecrübe falan bir yana bir yerde çalışmamış olsa da sorun olmuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı bu yanlıştan derhal dönmelidir. Eğitim Fakültesi mezunları ve öğretmenler süre veya yaş sınırı gibi herhangi bir şart aranmaksızın söz konusu müfettiş yardımcılığı sınavına alınmalı hatta eğitimcilerin söz konusu sınavda önceliği olmalıdır" diye konuştu.
memohaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum