Meslek Kanunundan Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin beklentisi

Meslek Kanunundan Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenlerinin beklentisi
Öğretmenlik Meslek Kanunundan Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerinde çalışan öğretmenlerin, eğitimcilerin beklentileri;

-Öğretmen özlük haklarımızın tamamının verilmesini.
-Öğretmen çalışma koşullarının sağlanmasını; günlük, haftalık, yıllık çalışma süreleri ve tatillerin eşitlenmesini.
-2007 yılında yapılan değişiklikle kamudaki öğretmenlerle maaş denkliğimizi elimizden alan değişikliğin eski haline getirilmesini.
-Süreli sözleşmeyle, öğretmenlere mevsimlik işçi muamelesi yapan, mağduriyet yaratan garipliğin giderilmesini.
-İstifa sonrası bir yıl Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışma hakkımızı elimizden alan kölelik yaptırımının tamamen kaldırılmasını.
-Eğitime hazırlık ödeneğininin verilmesini.
-Kıdem tazminatı ve emeklilik ikramiyesinin verilmesini.
-Öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sağlanmasına yönelik; Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünün ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün hizmetlerinden yararlanmanın yasal şartların sağlanması ve engellerin kaldırılmasını.
-Sözleşmelerimizin doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılmasının yolu açılarak, işe girişlerde ve çıkışlarda hem işveren hem de öğretmenler açısından yaşanabilecek sorunların önüne geçilmesini.
-Öğretmenlerin görev tanımları dışında çalıştırılmalarının önüne geçmek, keyfi uygulamalara ve yasal olmayan uygulamalara öğretmenin karşı durabilmesi için yasal güvence verilmesini.

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.