Mesleki Teknik Öğretmen Atamaları Bakan Ziya Selçuk'a Soruldu

Mesleki Teknik Öğretmen Atamaları Bakan Ziya Selçuk'a Soruldu
Teknik öğretmenlerin kontenjanlarının artırılmasına ve bu kişilere öncelikli atama hakkı verilmesi istemine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM'ye yazılı önerge verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtļanmasını arz ederim. Saygılarımla.11.12.2020 Ömer Fethi Gürer/Niğde Milletvekili 

1-Teknik öğretmen kontenjanlarının düşük olma sebebi nedir? 
2-Düz liselerin meslek liselerine dönüştürüldüğü dönemde Endüstri Meslek Lisesi olan düz lise sayısı kaçtır? 
3- Başka öğretmenlikler 20 saat üzerinden hesaplanırken, teknik öğretmen ihtiyacı belirlenme aşamasında 40 ders saatinin baz alınma sebebi nedir? 
4-Çağın gerektirdiği ve en çok ihtiyaç duyulan Elektrik-Elektronik ve Yenilenebilir Enerji bölümlerine yönelik çalışmalar yapılıyor mu? Bu bölümlerin sayılarını artıracak ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? 
5-Lise veya ön lisans mezunlarının çalıştığı ve öğretmenlik yaptığı Halk Eğitim Merkezlerinde teknik öğretmenlere çalışma fırsatı sağlanabilir mi? 
6-Teknik öğretmen alımlarında teknik öğretmenlere öncelikli atama hakkı verilebilir mi? Kontenjanlar yetersiz olduğu için mühendislerle beraber alım yapılmaması sağlanabilir mi? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.