MHP'den öğretmenlere 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, meslek kanunu ve PIKTES talebi

MHP'den öğretmenlere 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro, meslek kanunu ve PIKTES talebi
Millî Eğitim Bakanlığının 2021 yılı bütçesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubum adına söz alan Iğdır Milletvekili Yaşar Kıradağ, öğretmenlik meslek kanunu, 3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro,

Öğretmenlik Meslek Kanunun Çıkarılmalı

Değerli milletvekilleri, hepimizin üzerinde büyük emekleri bulunan cefakâr öğretmenlerimizin çözüme kavuşturulmasını bekledikleri önemli sorunları bulunmaktadır. Mevcut insan kaynağının en verimli şekilde değerlendirilmesi ve aidiyetin güçlendirilmesi için öğretmen ve idarecilerin hakları konusunda gerekli duyarlılık gösterilerek öğretmen ve okul yöneticilerinin atamaları ve çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri gibi hususları içeren öğretmenlik meslek kanunun bir an önce çıkarılması, öğretmenlerimizin toplumsal statüsünün mutlaka yükseltilmesi gerekmektedir. Bu kanun kapsamı içerisinde öğretmenlerimizin, millî eğitim sistemimizin karşı karşıya kaldığı problemlerin giderilmesine yönelik çalışmalar mutlaka eklenmelidir.

3600 Ek Göstergeyle Verilsin

Değerli milletvekilleri, öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi de öğretmenlere şiddet konusudur. Yapılan araştırmalara göre maalesef öğretmenlerimizin yüzde 29,3’ü şiddeti maruz kalıyor. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu konunun çözümü noktasında ve yaptırımların artırılması için gerekli kanun teklifimizi Meclis Başkanlığımıza sunduk. Bu konunun, kanun teklifimizin bir an önce öne çıkarılması taraftarıyız. Yine, öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeyle ilgili beklentileri var, bu konudaki düzenlemenin de bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz. Bununla birlikte her yıl eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği iyileştirilmeli ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan MEB ve Yüksek Öğretim personelinin tamamına ödenmelidir.

Sözleşmelilere Kadro

Değerli milletvekilleri, bizim her zaman söylediğimiz bir şey var: Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz; öğretmen kadrolu olmalıdır. Öğretmenlik meslek kanunuyla birlikte bu konunun da mutlaka çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz. Atama bekleyen öğretmenlerimizin de atama sorunları gerekli planlamalar ve mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda kademeli olarak giderilmelidir. Özellikle pandemi sürecinde oluşan öğrenme kayıplarının tespit ve telafi edilmesi nedeniyle ayrıca 2021 yılında Sayıştayın da raporu var. 60 bin civarında öğretmen ataması yapılması uygun olacaktır. Tayin ve terfi yer değiştirmelerinde liyakat, hakkaniyet ve adalet prensipleri esas olmalıdır. Öğretmen kariyer basamakları yeniden düzenlenmeli, hizmet yılı ölçü alınarak on yılını doldurmuş öğretmenlerimiz uzman öğretmen, yirmi yılını doldurmuş öğretmenlerimiz başöğretmen olarak kabul edilmelidir. Öğretmenlere ve memurlara hiçbir kamu zararına meydan vermeyecek olan becayiş hakkı verilmelidir. İl içi ve özür grubu yer değiştirmeleri sıraya alınarak sıraya bağlı atamalar dönem dönem yapılmalıdır ve ayrıca zorunlu hizmet kapsamında elverişsiz koşulların hakim olduğu bölgelerde görev yapan öğretmenlere zorunlu hizmet tazminatı ödenmelidir. Ve yine öğretmenlerimizin talebi, tüm öğretmenlerimizin maaş karşılığı ders saatleri on beş saat olarak eşitlenmelidir. Bunun dışında 920 civarındaki mağdur ücretli öğretmenlerimizin mağduriyetleri giderilmeli, Millî Eğitim Bakanlığı ve diğer tüm kurumlardaki engelli memur kontenjanları da artırılmalıdır.

PIKTES Mağdur Olmasın

Değerli milletvekilleri, coğrafi bilgi bir nevi yeryüzünün kullanma kılavuzudur. Coğrafya bilimi, insana yaşadığı çevreyi en ince ayrıntılarına göre tanıması ve ondan en doğru şekilde istifade edebilmesi için gerekli kılavuz bilgiyi sunmaktadır. Buradan hareketle coğrafya bir bilim olarak değerlendirilip, okullarda coğrafya ders saatlerinin artırılarak zorunlu hâle getirilmesi, tüm konu içeriklerinin farklı branşlara dağıtılmadan coğrafya öğretmenleri tarafından verilmesi ve buna göre yeteri kadar coğrafya öğretmeni ataması yapılmalıdır. Bunun yanı sıra, yine, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamında görev yapan değerli öğretmenlerimizin bu proje bittikten sonraki genel durumları değerlendirilmeli ve bu öğretmenlerimiz mağdur olmamalıdır.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum