MHP'den okul güvenlik personeline kadro talebi

MHP'den okul güvenlik personeline kadro talebi
Okul güvenlik personeli sürekli kadroya geçecek mi? MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında, okullarda güvenlik personeli olacak çalışan personelin tam ve daimi süreli hâle getirilmesini ve mümkünse kadroya geçirilmesini dile getirdi. İşte konuşmanın tamamı:

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, birçok kamu kurum ve kuruluşlarında çok sayıda kişi geçici işçi, mevsimlik işçi statüsünde çalışmaktadır. Bu kişiler genellikle altı ay süreyle çalışmaktadır. Bazı yıllar bu süre bir, iki ay arttırılmaktadır.

Okul güvenlik personelli kadroya geçmek istiyorlar

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda ise okul güvenlik personelli olarak çalışanlar da sadece okul açık olduğu dönemlerde çalışmaktadır. Her sene de yeniden kura işlemine tabi olmaktadırlar. Bu kişiler sıkıntıdadır. Kısa süreli olarak çalıştıklarından süre bittiğinden işsiz, gelirsiz ve sigortasız kalmaktadırlar. Bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu aileleri ve çocukları vardır. Bu duruma çözüm bulmak gerekir. Bu durumdaki kişiler, işlerini tam ve daimi süreli hâle getirilmesini istemektedirler, mümkünse kadroya geçmek istiyorlar. Ayrıca kurumlarına kadrolu işçi alımı olduğunda kendilerine öncelik verilmesini istemektedirler. Deneyimli mevsimsel işçilerin kadroya geçirilmesi, kendileri açısından ve kurumları açısından uygun olacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum