MHP'den PICTES öğretmenlerine kadro talebi

MHP'den PICTES öğretmenlerine kadro talebi
MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz TBMM genel kurulunda yaptığı konuşmasında : 'PICTES çalışan öğretmenlerimizin haklarının korunması ve öğretmenlik hizmetine kadroyla alınması hükûmetimizden talebimizdir. ' dedi.

MHP GRUBU ADINA İBRAHİM ÖZYAVUZ (Şanlıurfa) –Sayın Başkan, kıymetli milletvekilleri; başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.” demiştir. Eğitim yurdumuzun liderleri öğretmenlerimizdir. İlköğretim de tanıştığımız anne eli, baba şefkati ilk öğretmenlerimizdir. Şehit öğretmen Aybüke Yalçın Türk milletinin öğretmenidir, şehit öğretmen Necmettin Yılmaz Türk milletinin öğretmenidir. Görevi başında şehit olan tüm kahraman öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Öğretmen toplumun yol göstericisi, karanlığa aydınlıktır.

PICTES Öğretmenlerine Kadro

Bu vesileyle, Şanlıurfa’mda geçici koruma altındaki Suriye’li çocukların Türkiye’deki eğitim ve erişimlerine sosyal uyumlarına katkı sağlamak adına PICTES Projesi yürütülmektedir. Proje dâhilinde normal öğretmen atama şartlarıyla alınan öğretmenlerimiz canla başla görev yapmaktadırlar fakat bu kıymetli öğretmenlerimiz işçi sözleşmesiyle çalışmakta proje sonrası işsiz kalmaktadırlar. Ülkemizde bize emanet çocuklara anne eli, baba şefkati olan bu kıymetli PICTES çalışan öğretmenlerimizin haklarının korunması ve öğretmenlik hizmetine kadroyla alınması hükûmetimizden talebimizdir. 

Kamubiz.com ÖZEL / Ankara

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.