MHP'den PIKTES kapsamında çalışan öğretmenlere kadro talebi!

MHP'den PIKTES kapsamında çalışan öğretmenlere kadro talebi!
PIKTES Projesi kapsamında çalışan öğretmenlere kadro verilmesi talebine ilişkin MHP'den yazılı soru önergesi geldi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGl'NA  

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer tarafından yazılı  olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 10.11.2022 Esin KARA/  Konya Milletvekili  

"Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi  (PIKTES)", Geçici Koruma Altındaki çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine katkıda  bulunmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen bir eğitim projesidir. PIKTES  bütçesinin tamamı, Avrupa Birliği tarafından, "Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım  Programı (FRIT)" anlaşması çerçevesinde doğrudan hibe yöntemiyle karşılanmaktadır.  03. 10.2016 tarihinde başlatılan Proje, halen ülkemizin 26 ilinde sürdürülmektedir. 2018 yılı  Aralık ayında 2. fazına başlayan PIKTES Projesi 2022 yılı Ekim ayına kadar devam edecektir.  

PIKTES Öğretmenleri KPSS ve Mülakat puanı üstünlüğü esasına dayalı olarak atamaları  yapılan, sözleşmeli öğretmenlerle aynı şartlarda atanmış ve güvenlik soruşturmaları yapılmış  geçici süreli öğretmenlerdir.  

PIKTES öğretmenleri ile bakanlık arasında, 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında Belirsiz  Süreli İş Sözleşmesi yapılmış olup, bu öğretmenlere özlük haklan bakımından 4857 Sayılı İş  Kanununa, disiplin kuralları bakımından ise 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre  işlem yapılmaktadır.  

Bu bilgiler çerçevesinde;  
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olan, kadrolu öğretmen alım kriterleri ile  seçilmiş ve atanmış Piktes Öğretmenlerinin kadroya alınmasına yönelik bir çalışma var  mıdır?  

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.