MHP'den usta öğreticilere, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro talebi

MHP'den usta öğreticilere, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro talebi
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, TBMM Genel Kurulunda usta öğreticilere, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlere kadro çağrısında bulundu. İşte o konuşma

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım. Başta Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Öğretmenlik mesleğinin sorunlarının çözülmesiyle ilgili çalışmaları Milliyetçi Hareket Partisi olarak destekliyoruz.

Öğretmenler arasında sözleşmeli-ücretli ayrımı kalkmalıdır, tüm öğretmenler kadroya geçirilmelidir. Eğitim devletin esas görevlerindendir. Bu nedenle, tüm öğretmenler devlet memuru olmalıdır. Okullarımızdaki boş kadrolara öğretmen ataması yapılmalıdır. Atama bekleyen yeteri kadar kadromuz vardır ve bunların ataması yapılmalıdır. Mesleki eğitime özel önem vermeliyiz. Meslek liselerinin sayılarını, uygulama alanlarını genişletmeliyiz. Meslek liselerinde, mesleki eğitim merkezlerinde ve halk eğitim merkezlerinde kadrosuz çalışan usta öğreticilerin ders ücretlerini arttırmalı ve sosyal güvenceye kavuşturmalıyız. Öğretmenlerin sorunlarının çözüldüğü, saygınlıklarının geliştirildiği ve korunduğu bir eğitim hayatı diliyorum.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.