MHP, okul müdürlerinin özlük haklarını Bakan Özer'e sordu

MHP, okul müdürlerinin özlük haklarını Bakan Özer'e sordu
Okul yöneticilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi önerisine ilişkin MHP'den soru önergesi

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki soruların Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu Anayasamızın 98’nci ve İçtüzüğün 100'ncü maddeleri uyarınca arz ederim. 17/02/2022 Mustafa Hidayet VAHAPOĞLU /Bursa Milletvekili 

Öğretmen resmi ve özel eğitim kurumlarında çocuk, genç ve yetişkinlere öğretim verme işi yapan kişidir. Öğretmenlik mesleği, 1973 tarihli Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43.maddesinde devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanmıştır. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul sayısı 53.620 olarak açıklanmış ve faaliyetlerine devam ettiği bilindirmektedir. Bu kurumlarımızın okul yöneticileri, öğretmenler tarafından belli bir sınava tabii tutularak görevlendirilmektedirler. 

Öğretmenlerin ek dersleri ile ilgili düzenleme kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6. dönem toplu sözleşmenin ikinci bölümünde yer almıştır. Buna göre lisansüstü öğrenim gören öğretmenlerin ilave ek ders ücretleri madde 8'de “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir” ibaresine yer verilmiştir. 

Okullarımızda her türlü sorumluluğu taşıyan okul yöneticilerinin yüksek lisans ve doktora mezunu olduklarına bakılmamıştır. Fiili olarak derse girmedikleri neden gösterilerek ek ders ücretlerinin artırımlı alamadıkları hususunu dile getirmişlerdir. 

Bu bilgiler çerçevesinde; 

1-Bakanlığınızın okul yöneticilerimizin hizmet kalitesini arttırabilmesi adına özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için yaptığı bir çalışması var mıdır? 

2-Lisansüstü eğitim mezunu resmi okul yöneticilerinin ek derslerinin %7 ve %20 artırımlı ödenmesiyle ilgili bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum