Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Öğretmen Maaşlarını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Öğretmen Maaşlarını Açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Özer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda en düşük öğretmen maaşı ne kadar sorusuna cevap verdi.

En düşük öğretmen maaşı ne kadar? sorusunun cevabı öğretmen adayları tarafından merak ediliyor. 1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla en düşük öğretmen maaşı ne kadar? sorusuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler sırasında Bakan Mahmut Özer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda cevap verdi.

EN DÜŞÜK 2021 ÖĞRETMEN MAAŞI NE KADAR?
Yaklaşık 1.2 milyon öğretmenin olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Özer, öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını açıkladı.

1 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla göreve başlayan 9'uncu derece 1'inci kademedeki bir öğretmenin maaşının 5 bin 97 lira olduğunu açıklayan Özer, "Ek ders ücretinin saati net 21,20 TL’ye ulaştırılmıştır. Tüm öğretmenlere, her eğitim ve öğretim yılı başında eğitim ve öğretime hazırlık ödeneği verilmektedir. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılına ait eğitime hazırlık ödeneği 1.250 TL’dir." dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum