Milli Eğitim Bakanlığı, okula soruşturma başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, okula soruşturma başlattı
Bir okuldaki görevlilerin ödenmeyen SGK borcu nedeniyle okul aile birliği başkan ve üyelerine ödeme emri gönderilmiş, bazı velilerin hesaplarına ve mal varlıklarına bloke konulmuştu. 197 bin TL borcun Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ödendiği ve ihmali olanların belirlenmesi için soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu okul aile birliğinde 2012-2019 yılları arasında görev alan velilere, aynı yıllar arasında okuldaki görevlilerin ödenemeyen SGK borçlarından dolayı faizleri ile birlikte icra yolu ile mevcut hesap ve mal varlıklarına bloke konuldu. Kimilerine de ödeme emri gönderildi. Bu gelişme karşısında şoke olan veliler, ellerinde tebligatlarla okul önünde bir araya gelip basın açıklaması yapmıştı.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Konunun gündeme gelmesinin ardından Muğla Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hareket geçti. Muğla İl ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyu bakanlığa aktarmasının ardından faiziyle birlikte yaklaşık 197 bin TL olan borcun bakanlık tarafından ödendiği öğrenildi.

Bakanlık, olayda ihmali olanların belirlenebilmesi için de soruşturma başlattı.

Yaşanan bu sorunun ardından Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de bahse konu sorunun tekrar yaşanmaması için girişimde bulundu.

SGK Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili bir protokol imzaladığı ve bu kapsamda Yarımada’daki Okul Aile Birliği üyelerine iş ve işlemlerin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili seminer verileceği bildirildi.

kenttv.net

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.