Milli Eğitim müdürlüğünde çok sayıda atama ve görevden alma depremi!

Milli Eğitim müdürlüğünde çok sayıda atama ve görevden alma depremi!
Diyarbakır Eğitiminde 8.0 Şiddetinde ‘Mahkeme’ Depremi. Diyarbakır’da il müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri ile ilgili son dönemde gelenek haline gelen mahkeme kararıyla göreve iade edilmeler devam ediyor.

Diyarbakır’da daha önce bazı ilçelere ilçe milli eğitim müdürü olarak atanan bazı isimler görevden alınarak farklı ilçelerde şube müdürlüğüne getirilirken, bazı il milli eğitim müdür yardımcılarının da aynı şekilde görevden alınarak şube müdürü pozisyonunda ataması yapıldı.

Son yıllarda ilçe milli eğitim müdürlükleri ile il milli eğitim müdür yardımcılarının sürekli olarak görevden alınması bir yandan Diyarbakır kamuoyunda rahatsızlık yaratırken, öte yandan bu şekilde görevden alınmaların giderek artması da eğitim camiasında idareciler arasında huzursuzluk ve eğitimin sekteye uğramasına neden oldu.

Konuyla ilgili görüştüğümüz bazı yetkililer, Diyarbakır eğitimin bu kronikleşmiş sorunun çözümü için bakanlığın görevden alınanları farklı ilçelerde şube müdürü olarak görevlendirilmesiyle çözmeye çalıştığı belirtildi.

İşte yeni atamalar ve görevden alınmalar;

Ebubekir Ekin Ergani ilçe müdürlüğüne, Ergani ilçe milli eğitim müdürü olarak görev yapan Ahmet Atabey Çüngüş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Ebubekir Esen Eğil İlçe Milli Eğitim Müdürü, Zeki Kaya ise Hani İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

İl milli eğitim müdür yardımcıları olan Hasan Berhuni Kulp İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Adnan Hürata ise Hazro İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak atanırken yerlerine Enver Çelikten ve Yılmaz Yıldız İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak mahkeme kararıyla atandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE YENİ GÖREVDEN ALMALAR DEVAM EDEBİLİR”

Diyarbakır’da eğitim camiasında görüştüğümüz bir yetkili, yaşanan gelişmeler ile ilgili şunları kaydetti; “Görevden alınanlar ve yeni atamaların hepsi yargı kararlarının uygulanması neticesinde oldu. Diyarbakır’da bu konu kronik hale geldi. Daha önce mahkemeye vermiş olan ilçe milli eğitim müdürleri ve il milli eğitim müdür yardımcıları mahkeme kararıyla geri geliyor. Onların yerine atananlar başka yere gönderiliyor. Birçok kişi bu şekilde mahkeme açmış, hukukun vereceği karara göre yeni değişiklikler de olabilir. Bakanlık, bu sorunu görevden alınanların mahkemeye gitmelerini zorlaştırmak için şube müdürü olarak atanmasıyla çözmeye çalışıyor. İnşallah bu sorunlar çözülürse Diyarbakır’ın eğitiminin başarısı için de büyük bir adım atılmış olur.”
malabadigazetesi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum