Milli Eğitim Müdürlüğünün LGS Başarısında Bomba İddia! İl müdürü herkesi yanılttı mı?

Milli Eğitim Müdürlüğünün LGS Başarısında Bomba İddia! İl müdürü herkesi yanılttı mı?
İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un, 2021 LGS sınav sonuçlarıyla ilgili tüm yönelticileri ve şehri yanılttığı iddia edildi.

İddianın temelinde ise, 2021 yılında LGS sınavına giremeyen beş bini aşkın öğrenci var.

Pandemi şartları nedeni ile neredeyse durma seviyesine gelen eğitim sistemine rağmen 2021 yılı LGS sonuçlarına göre şehrimizin yakaladığı bildirilen başarı, şehirde bayram havası estirmiş, siyasetçisinden bürokratına, esnafından memuruna büyük bir gurur ve mutluluk yaşatmıştı.

Ancak, Erzurum'un İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili yaptığımız haber ardından, haber merkezimize gelen bilgiler akıllara durgunluk verir nitelikte oldu.

İddialara göre;

2021 Yılı LGS sınavında başarıyı yüksek gösterebilmek için, başarı performansının düşük olduğu düşünülen öğrencilerin sınava sokulmaması sağlanmış.

Konuya dair haber merkezimiz ile bilgi paylaşımında bulunan bazı yetkililer tarafından dile getirilen iddiada, On iki binden fazla LGS öğrencisinden altı bin – altı bin beş yüz civarı öğrencinin sınava sokulduğu, geriye kalan beş binin üzerinde öğrencinin ise sınav dışında tutularak il başarısının yüksek tutulmaya çalışıldığı belirtildi.

Yine bildirilen iddiada, sınava girmeyen öğrenci sayılarının özellikle bazı taşra ilçe okullarında yarıdan fazlaya çıktığı dile getirildi.   

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sınava giren öğrenci listelerinin açıklanması halinde gerçeklerin tüm netliği ile ortaya çıkacağını iddia eden bir yetkili, ‘Burada yapılan toplumsal bir yanıltmadır. Sınava giren öğrenci sayıları ve bölgelerinin açıklanması, her şeyi netleştirecektir.’ dedi.

Konuya dair görüşlerine başvurduğumuz bazı hukukçular ise, ‘bir öğrencinin yanıltılarak veya yönlendirilerek istem dışı bir şekilde sınava sokulmaması, esasında anayasal bir suçtur. Böyle bir şeye cesaret etmek ise akıl dışı bir tutumdur.’ ifadelerini kullandılar.

Öte yandan olayın kamuoyuna yansıması ardından, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’un bu vahim iddialara yönelik nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Şimdi tüm gözler İl Müdürü Kaygusuz’a çevrilmiş durumda.
ajansdoğu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum