Milli Eğitim Müdüründen Kitap Yazan Öğretmenleri Onore Eden Adım

Milli Eğitim Müdüründen Kitap Yazan Öğretmenleri Onore Eden Adım
Eğitimciye ve kitaba değer veren Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan ÖZCAN ilçede bulunan hem öğretmen hem de kitap yazarı olan eğitimcilerin yazmış oldukları kitaplarından oluşan kütüphaneyi Milli Eğitim Müdürlüğünün girişine yaptırdıktan sonra eğitimci yazarlar ile bir araya geldi.

Yazdıkları kitapların ve harcadıkları emeklerin yetkililer tarafından görülmesi ve kıymet bilinmesi karşısında mutlulukları yüzlerinden okunan öğretmenlerle yapılan toplantıda Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan ÖZCAN, kütüphanenin Milli Eğitim Müdürlüğünün girişine yapılmasının bir diğer güzel nedenin ise müdürlüğe gelen tüm misafirlerimiz tarafından görülerek takdir edilmesi ve meslektaşlarımızın kaleme aldıkları birbirinden değerli bilgilerin kitapseverlerle  buluşması olarak vurgulayarak öğretmenlere verilen değerin somutlaştırılmasını da amaçladıklarını ifade etti.

HAZEL BAYIK/ ADINDENGE Aydın’ın Efeler ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan’ın düzenlediği toplantıda eğitimci yazarlar bir araya geldi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Aydın’da yaşayan eğitimci yazarların kitaplarından bir kütüphane oluşturduklarını belirtti.

“OKUMAYLA HEM İLİMİZİ, HEM DE ÜLKEMİZİ AYDINLATALIM DÜŞÜNCESİ İLE YOLA ÇIKTIK”

Kütüphane oluşturma fikri ile ilgili Hakan Özcan, “Bu etkinliğin çıkış noktası, geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürümüzün bir envanter oluşturma çalışması vardı. Bizlerden yazarlar ile ilgili kitap istekleri olmuştu. Biz de özelde, Efeler ilçesinde yazar arkadaşlarımız varsa onların bir araştırmasını yaptık. Geçen yıl itibariyle yaklaşık 17-18 öğretmenimizi bulduk. Kendilerini davet ettik. 23 Kasım’da hem onların öğretmenler gününü kutladık hem de kendilerine plaket sunduk. Ardından orada konuşurken ilçemizdeki eğitimci yazarlarımızın kitaplarından oluşan bir kitaplık oluşturalım dedim. Son derece doğaçlama gelişti bu fikir. Çok şükür ki bu sene bu fikir oluşturulabildi. Arkadaşlarımızı yine buraya çağırdık. Belki de ilimiz ve ülkemiz adına bir kıvılcımı ateşlemiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Okumayla hem ilimizi, hem de ülkemizi aydınlatalım düşüncesi ile yola çıktık. Yaşı 70 olan ve kitap yazan arkadaşlarımız var ya da henüz yeni yazmaya başlayan arkadaşlarımız var. Hepimize rol model olmaları anlamında da kıymetli bir iş yaptığımızı düşünüyorum” dedi.

“76 YAŞINDA KİTAP YAZMAYA VAKİT BULDUM”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda tüm yazarlar adına İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Hakan Özcan’a teşekkür eden Aydınlı Emekli Öğretmen ve Yazar Penbe Pervin Çağatay, “Faal bir öğretmendim. En son 76 yaşında kitap yazmaya vakit buldum. Çünkü babam vefat edince anneme bakmak durumunda kalmıştım. Annem ise yatalaktı. Ardından eşim kanser oldu. Onlarla vakit biraz geçti. Çocuklarım Allah razı olsun çok yardım ettiler. Çünkü ben bilgisayar kullanmayı bilmiyorum. Ben kalemle karaladım, onlar hallettiler. Onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca böyle bir günü hazırladığı için Sayın Hakan Özcan’a da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum