Milli Eğitim Şube Müdürüne bir ayda maaşla ödül!

Milli Eğitim Şube Müdürüne bir ayda maaşla ödül!
MEB’in 2021’de okul idarecilerine giden ödülleri tepki çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021’deki personel ödülleri tepki çekerken Ordu’da 2022 ödülleri için belirlenen isimler dikkat çekti. Toplam beş ilçesinde hiçbir öğretmenin ödüle değer görülmediği kentte ödül alan üç ismin  Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu öğrenildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, henüz bir ay önce görevine başlayan bir okul müdürü de ödüle değer görüldü.

ORDU’DA SKANDAL

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021’de ödüllendirdiği 11 bin kişiden yalnızca 4 bini öğretmenlerden oluştu. Tepki çeken ödül listesinin ardından Ordu’da da skandal bir tablo meydana geldi. Ordu’da, 2022’de ödül verilecek personelin listesinin henüz yıl bitmeden belirlendiği iddia edildi.

BİR AYDA ÖDÜL ALDI

İddiaya göre, kentin 19 ilçesinden beşinde hiçbir öğretmen ödüle değer görülmedi, ödül alanların ise iktidara yakın sendika ile bağlantılı olduğu bildirildi.

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde ödül verilecek dört isimden üçünün Eğitim Bir-Sen üyesi olduğu öne sürüldü. Ödüllere yönelik iddialar bununla da sınırlı kalmadı. Ödül aldığı belirtilen  Milli Eğitim Şube Müdürü E.B., ilçedeki toplam görev süresinin yalnızca bir ay olduğu ifade edildi.

ÖĞRETMENLER ENGELLENDİ

Ödüllere yönelik çarpıcı bir başka iddia ise ödül duyuru yazısıyla ilgili iddia oldu. Ödül başvurusuna ilişkin resmi yazının ilçe milli eğitim müdürlüğünce okullara gönderilmediği, bu yolla öğretmenlerin ödül için başvurmasının önüne geçildiği savunuldu.
Birgün/ Mustafa BİLDİRCİN

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum