Milli Eğitim ve Maliye uzlaşsın! 130 bin öğretmen atansın!

Milli Eğitim ve Maliye uzlaşsın! 130 bin öğretmen atansın!
Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM'de yaptığı konuşmasında MEB ile Maliye Bakanlığı arasındaki bir uzlaşma yapılarak 120-130 bin öğretmenin tamamının ataması talebini dile getirdi.

130 binin üzerinde öğretmen açığı var

BAKİ ŞİMŞEK (Mersin) – Sayın Başkan, Millî Eğitim Bakanlığı 2021 yılında 20 binin üzerinde öğretmen ataması yapacaktır, yapılacak atamalar için şimdiden teşekkür ediyoruz. Yalnız, Millî Eğitimde 130 binin üzerinde öğretmen açığı vardır. Özellikle köy okullarında ve kırsaldaki okullarda 120 bin civarında, 130 bin civarında vekil öğretmen her yıl görev yapmaktadır ve dolayısıyla da bunlar her yıl değişmektedir, öğrenciler her yıl öğretmen değişmesinden dolayı istedikleri standartta eğitim alamamaktadır. 

MEB ve Maliye uzlaşma yapsın

Bakanlığın Maliye Bakanlığıyla bir uzlaşma yaparak bu 120-130 bin öğretmenin tamamının atamasını, gerekirse uygun ücret altında bu öğretmenleri devlet garantisi altına almasını ve bu kırsaldaki özellikle eğitim alan çocukların daha iyi eğitim almasını sağlamasını talep ediyor, saygılar sunuyorum.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.