Milli Eğitimdeki okul inşaatı ihalelerinde rekor iptaller!

Milli Eğitimdeki okul inşaatı ihalelerinde rekor iptaller!
Sadece geçtiğimiz nisan ayında, yapımı planlanan 33 okul inşaatı ihalesini iptal etti. Okul ihalelerin büyük bir çoğunluğu, ihaleye teklif veren çıkmaması nedeniyle iptal edildi.

Devletten ihale alabilmek için birbiriyle yarışan müteahhitler, yüksek enflasyon karşısında inşaat ihalelerine pek ilgi göstermiyor. İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, nisan ayında yapılacağını duyurduğu 33 okul inşaatı ihalesini, ihale teklif veren çıkmaması nedeniyle iptal etti. 31 ihale, teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edilirken, 1 ihale, verilen tekliflerin ayrılan ödeneğin çok üzerinde olması 1 tanesi de geçerli teklif veren çıkmaması nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Beşinci kez tekrarlan okul ihalesi var
33 ihaleden 2 tanesi 5. kez iptal edildi. Bu ihalelerden biri Sancaktepe Samandıra Mahallesi’nde yapılacak olan bir ilkokul ile Sarıgazi Mahallesi’nde yapılacak bir ortaokulun yapımını kapsıyordu. Diğer ihale ise Pendik Esenyalı Mahallesi’nde bir ortaokul yapımı ile Sultanbeyli Battalgazi Mahallesi’nde yapılacak bir ilkokulu yapımını içeriyordu. Beşinci kez düzenlenen ihalelerin üçü bu yıl ikisi ise geçen yıl yapılmıştı

İptal edilen diğer 31 ihalenin 7 tanesi dördüncü kez, 2 tanesi 3 üçüncü kez, 21 tanesi ikinci kez düzenlenmişti. 1 ihale ise ilk kez yapılmıştı.

İlk kez ihaleye çıkan ancak, teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle iptal edilen okul ihaleleri de şunlar:

Ümraniye Finaskent Mahallesi Anadolu Lisesi yapımı ile Kazım Karabekir Mahallesi Ortaokul yapımı.

Ümraniye Atatürk Mahallesi 787 ada 62 parsele Anadolu Lisesi yapımı ile bitişik parsele yapılacak olan ilkokul yapımı işi.

İTÜ için ikinci kez ihale
Öte yandan TOKİ, İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ve Öğrenci Merkezi Binası için ikinci kez ihale düzenledi. İhale 9 Haziran 2022 tarihinde yapılacak. TOKİ ilk ihaleyi geçen yıl düzenlemişti. 9 Eylül 2021 tarihinde yapılan ihaleyi, 16 Kasım 2021 tarihinde iptal etmişti. İhalenin iptal gerekçesi ise Kamu İhale Kanunun “Temel İlkeler” başlıklı 5. Maddesinde yer alan, “İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması” ilkesine dayandırılmıştı.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum