Milli Eğitimdeki “Şaibeli ATAMAYI” 2 müfettiş soruşturacak

Milli Eğitimdeki “Şaibeli ATAMAYI” 2 müfettiş soruşturacak
Değerli okurlar,çok değil, 18 Nisan’da “Gazetecilik yapılmayınca haber üretilmiyor” başlıklı yazımda, “Biz gazeteciler her gün başkalarını yazmaktan, siyasileri ve bürokratları sorgulamaktan mesleğimize yabancı kaldık. Dedikodu yapmaktan haberciliği unuttuk. Bilgiyi haber kaynağından almak yerine ya başkalarının kapısını çaldık ya da kolaycılığı seçerek “emek hırsızlığı” yaptık. Kendimizi haber peşinde koşmaya değil başkalarına akıl vermeye adadık. Habere gitmek, o duyguyu yaşamak, yayınlandığını görmek yer

Fırsat buldukça, “Haberde Öncü, Yorumda Güçlü” Bizim Yaka Kocaeli Gazetesinin ses getiren gündem oluşturan haberlerini paylaşıyorum.

“Şu kadar kişi tıkladı, bu kadar kişi yorum yaptı. Biz en büyük gazeteyiz” yazarak ahkam kesenlerle böbürlenenleri eleştiriyorum.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen meslektaşlarımızın yaşına, meslek kıdemine, eğitimine bakmadan yaptıkları haberlerle öne çıkanları “Marifet iltifata tabiridir” diyerek takdir ve tebrik ediyorum.

Gelelim, Galip Hocanın “Gündemi takip eden değil gündemi belirleyen” haberlerden 22 Nisan’da yazdığı “Milli Eğitimde Şaibeli Atama” başlıklı habere.

Kısaca yazıyı hatırlayalım.

“Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, münhal okul ve kurum müdürlüklerini 04- 06 Nisan tarihlerinde duyuruya çıkardı. Körfez ilçede müdürlüğü münhal 13 okul listeye yazılırken 18 Şubat 2022 tarihinde müdürü başka kuruma atanan Körfez Çamlıtepe MTAL duyuru listesine yazılmadı. Müdür yardımcısı Seda Bulut Güler’in vekaleten yürütmesine göz yumuldu. Hangi sihirli el devreye girdiyse Gebze Muallimköy MTAL müdürü Ali Osman Güler 15 Nisan’da Valilik onayı ile Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü oldu. Gerekçe; Mıallimköy MTAL’deki 4 yıllık görevlendirmeden kalan bir yıllık süresini yeni görevlendirildiği okulda tamamlaması müfettiş inceleme raporunda müdür yardımcısı ve müdür vekili olan eşinin sıkıntılı hamilelik dönemi geçirmesi, babasının rahatsız olmasının yazıyor olmasıymış!”

Bir sonraki yazımda;

Bir: Adına ister ‘keyfi’, ister ‘şaibeli’, ister “cahil cesareti’, ister ‘hülle’ ne derseniz deyin, 2018 Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 30’uncu, 2022 Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin 33 ve 36’nco maddeleri yürürlükteyken Körfez Çamlıtepe MTAL müdürlüğünün 18 Şubat 2022’den beri münhal olmasına rağmen neden duyuru listesine yazılmadığını sormuştum.

BİZİM YAKA GAZETE 28 NİSAN 2022

İki: 28 Nisan 2022 tarihinde, “Şabeli atamaya soruşturma” başlıklı yazımda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakanlık müfettişi göndereceğini yazmıştım.

Üç: Bizim Yaka Kocaeli Gazetesi haberini ihbar kabul eden Bakan Özer’in onay verdiği 2 müfettiş dün Kocaeli’ye gelerek soruşturmaya başladı.
 
Sayın Bakan, ilk olarak Muhammet Kocakaya’nın 8 yıldır görev yaptığı görev yaptığı İzmit Evliya Çelebi Kız Anadolu İHL’nin duyuruya çıkarılmamasına müdahale ederek listeyi 13 Nisan’da güncellenmesini sağladı.

İkinci olarak Gebze Muallimköy MTAL müdürü Ali Osman Güler’in müfettiş inceleme raporu doğrultusunda Valilik onayı ile Körfez Çamlıtepe MTAL Müdürü olarak görevlendirilmesini, münhal olan okulun neden duyuruya çıkarılmadığını soruşturuyor.

Öyle anlaşılıyor ki Bakan Özer, Kocaeli’de peş peşe yapılan “keyfi müdür görevlendirmelerine göz yummamak, yönetmeliğin gereğini yapmak konusunda kararlı.
Galip Ataman-https://www.bizimyaka.com/

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.