Müdür, öğretmeni okuldan kovup polis çağırdı

Müdür, öğretmeni okuldan kovup polis çağırdı
Okul müdürünün, öğretmeni okuldan çıkarmak için polis çağırdığı da iddialar arasında

Mersin Gazi Lisesinde 9 yıl görev yaptıktan sonra bir başka okula sürgün edilen 27 yıllık öğretmen A.N, eski okulunun öğretmenler odasındaki dolabından eşyalarını almak isteyince bu yaz atanan okul müdürü M.S tarafından okuldan kovuldu, hakarete uğradı. İddiaya göre Müdür M.S, öğretmen A.N’yi okuldan attırmak için polis çağırdı,  okula gelen polis ekibine “Ne idüğü belirsiz kişi öğretmenler odasına girdi” diye beyanda bulundu. Bu konuşmalara tanık olan diğer öğretmenlerle müdür M.D arasında tartışmalar yaşandı.

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki Gazi Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl, spor salonunun usulsüz kiraya verilmesi, kamunun zarara uğratılması iddialarıyla gündeme gelmişti.

Milli Eğitim Müdürlüğü, spor salonlarının usulsüz kiraya verilmesi konusunda eski okul idaresini kusurlu bulmuştu. Müdürlük aynı zamanda, usulsüzlüğü ortaya çıkaran 2 öğretmenin de görev yerini değiştirmişti.

ANAHTAR İÇİN ÇAĞIRDI

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

O 2 öğretmenden biri olan A.N, okulun öğretmenler odasında, onlarca meslektaşının önünde hakarete uğradığı ve bir öğretmenin hak etmediği şekilde kovulduğu gerekçesiyle örgütlü olduğu Türk Eğitim-Sen sendikasına şikâyette bulundu.

İddiaya göre, okuldaki usulsüzlüğü ortaya çıkarmasının ardından bir başka yerde görevlendirilen öğretmen A.N, okul müdür yardımcısından telefon aldı. Müdür yardımcısı, okulun top kafeslerini açamadıklarını belirtti ve A.N’den okula gelerek top kafesini açmasını istedi.

Yaz tatilinde olduğu süreçte görev yeri değiştirildiği için okuldaki eşyalarını alamayan A.N okula gitti.

Burada, yeni atanan okul müdürü M.S ile tanıştırılan A.N, bir müdür yardımcısı ile spor salonuna gitti ve top kafesini açtı.

Ardından öğretmenler odasına giden A.N, bir yandan özel eşyalarının olduğu dolabı boşaltırken bir yandan da eski mesai arkadaşlarıyla sohbet etti. Bu sırada öğretmenler odasına gelen müdür M.S, öğretmen A.N’ye, “Ben sizi tanımıyorum. Sizi dışarı çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Öğretmen A.N de “Beni siz çağırdınız. Arkadaşlarımız da tanıştırdı. Ne yapmaya çalıştığınızı anlamıyorum. Eşyalarımı alıyorum. Beni bu şekilde kovamazsınız” dedi.

MÜDÜR POLİS ÇAĞIRDI

Müdür M.S, öğretmen A.N’nin öğretmenler odasından ve okul binasından çıkması konusunda ısrarcı olunca odada bulunan diğer öğretmenler de tartışmaya müdahil oldu. Öğretmenler, A.N’nin geçen aya kadar bu okulda çalıştığını, öğretmenler odasında kendileriyle sohbet etmesinde herhangi bir sakınca olmadığını belirttiyse de müdür M.S dışarı çıkması konusunda ısrar etti.

Öğretmen A.N eşyalarını toplamaya ve öğretmen arkadaşlarıyla sohbete devam edince müdür M.S iddiaya göre okula polis çağırdı.

“HIRSIZ İLAN EDİLDİM”

Polis ekipleri, öğretmen A.N’nin öğle molasından sonra okuldan ayrılmasının ardından okula geldi. Müdür M.S polislere “Ne idüğü belirsiz biri okula geldi. Öğretmenler odasında dolapları karıştırdı” diye beyanda bulununca olaya tanık olan öğretmenler müdür M.S’ye tepki gösterdi. Tartışmaların sonuç vermemesi üzerine öğretmenler örgütlü oldukları sendikalara durumu bildirdi. Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen sendikaları temsilcileri okula gelerek öğretmenlerle ve okul idaresiyle görüştü.

Öğretmen A.N, Türk Eğitim-Sen Mersin Şubesi yöneticilerine, “27 yıllık öğretmenim. 9 yıl bu okulda görev yaptım. Arkadaşlarımın içinde itibarsızlaştırıldım. Adeta hırsız ilan edildim” diyerek hukuki destek talep etti.
mersinyasam.net

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum