Müdürün, öğretmenlere mobbing uygulandığını iddia edildi

Müdürün, öğretmenlere mobbing uygulandığını iddia edildi
Veli-Der Şube Başkan Yardımcısı Korkmaz Derince Alparslan Ortaokulu’nda kayıt parası alındığı öğretmenlere de mobbing uygulandığını iddia etti

Veli-Der Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Beyhan Korkmaz, Derince Alparslan Ortaokulu’nda yaşanan birtakım sorunları basın açıklaması ile duyurdu. Okulda velilerden kayıt parası istendiğini ifade eden Korkmaz, öğretmenlere de mobbing uygulandığını iddia etti. Başkan Yardımcısı Korkmaz’ın açıklaması şöyle:

‘10 BİN TL KAYIT ÜCRETİ İSTENİYOR’
Kocaeli'nin başarılı okullarından Alparslan Ortaokulunda son yıllarda okul müdürünün öğretmenlere ve velilere karşı tutum ve davranışlarından kaynaklı ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Göstermiş olduğu başarıdan kaynaklı velilerden yoğun bir yoğun ilgi gören Alpaslan Ortaokulunda kayıt esnasında astronomik düzeyde kayıt ücretleri istenmektedir. 10.000 TL gibi tutarlara varan kayıt paraları farklı adreslerde oturan ancak okula kayıt yaptırmak isteyen velilerden talep edilmektedir. Bu tutarları ödeyebilen veliler kayıt yaptırırken ödeyemeyenler kayıt yaptıramamaktadır.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

‘ÖĞRETMENLERE MOBBİNG UYGULANIYOR’
Veli ve öğrencilere karşı tavır geliştirilmekte maddi olanağı olan veli ve öğrenciye iyi davranılırken diğer öğrenci ve velilere karşı saygı sınırlarını zorlayan tutumlar sergilenmektedir. ‘Profesör çocuğunu götürdüm ona göre davranır’ şeklinde lafların müdür tarafından edildiği bilinmekte öğretmenlere karşı da mobbinge varılan uygulamalarının yapıldığı iddia edilmekte bu durumdan kaynaklı okulda yoğun soruşturma trafiği yaşanmaktadır. Bu durumun veli ve öğrencilere de olumsuz bir şekilde yansıdığı iddia edilmektedir.

‘VALİ ALINMAYACAK DEMİŞTİ!’
Özel okuldan geçiş yapan bir öğrencinin velisine ise müdür odasına bilgisayar alma karşılığında kayıt yaptırdığı iddia edilmektedir. Eğitim herkes için temel bir haktır. Uluslararası yasalarla anayasa ile ve ilgili yönetmeliklerle düzenlenmiştir. Milli eğitim bakanı ve Kocaeli Valisinin açıklamaları da bu yöndedir. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, okullarda kayıt parası alınmayacağını vurgulamıştır. Öte yandan 2022-2023 eğitim öğretim dönemin tüm eğitimcilerimiz ve tüm öğrencilerimiz için başarılı geçmesini diliyorum.

çağdaşkocaeli

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.