Müfettişlik sınavındaki 35 yaş sınırı Milli Eğitim Bakanına soruldu

Müfettişlik sınavındaki 35 yaş sınırı Milli Eğitim Bakanına soruldu
Aydın Milletvekili Aydın Adnan SEZGİN, müfettişlik sınavındaki 35 yaş sınırını Bakan Mahmut Özer'e sordu:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer trafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 15.04.2022 Aydın Adnan SEZGİN /Aydın Milletvekili

Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş ve Müfettişlik Sınavı'na 1 Mart 2022 tarihi itibariyle 35 yaş şartı getirilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği'nin "Yazılı sınava katılacaklarda aranacak şartlar" başlıklı 8. Maddesinde, Eğitim Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacaklarda 35 yaş şartı ve öğretmenlikte 8 yıl hizmet süresi şartı bulunmaktadır.

Öğretmenler, kısıtlı kontenjanlar nedeniyle, KPSS'den yüksek puan almalarına rağmen yıllar sonra ancak mesleğe atanabilmektedir. Mesleğe çok geç atanan öğretmenler, hayatın olağan akışında 35 yaşına geldiklerinde 8 yıllık hizmet süresini dolduramamış durumda olmaktadır.

Bu çerçevede:

1) En son 12 yıl önce yapılmış olan Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş ve Müfettişlik Sınavı, 12 yıldır neden yapılmamıştır?

2) Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş ve Müfettişlik Sınavı için 35 yaş sınırı neden getirilmiştir? Bunun uygun bir çözüm olduğunu düşünüyor musunuz?

3) Düzenleme hazırlanırken illerde bulunan teftiş kurullarıyla görüş alışverişi yapılmış mıdır? 

4) Zaten yıllarca atama bekleyen öğretmenlerin, 35 yaşına geldiklerinde 8 yıl öğretmenlik yapma şartını karşılamasının zor olacağı neden güz önünde bulundurulmamıştır?

5) Sınav 12 yıldır yapılmadığı için geçen sürede 35 yaş şartını karşılayamaz duruma gelmiş olan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyet nasıl giderilecektir?

6) Bakanlığınız bünyesindeki Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 2018 yılından bu yana neden yapılmamıştır?

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum