Nazif Yılmaz'ı Milli Eğitim Bakanı olarak düşünüyorlar iddiası

Nazif Yılmaz'ı Milli Eğitim Bakanı olarak düşünüyorlar iddiası
Milli Eğitim'de güç kavgası; Bakan Özer gözden çıkarıldı mı? Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan alan adayların mülakatta verilen düşük puanla elenmeleri gözleri Milli Eğitim Bakanlığı’na çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Bakanlığa gitti ancak kapıdan içeriye alınmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşananlar bunlarla sınırlı değil…

Gerçek Gündem’in Bakanlığa yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakanlık koltuğundaki ömrünün çok uzun olmayacağı konuşuluyor.

Bakan Özer’in ‘kontrol altında tutulamadığı’ için rahatsızlık yarattığını belirten kaynaklar, Bakanlık içinde farklı senaryoların dillendirildiğini aktardı.

“BEN YÖNETİYORUM” MESAJI
Bakan Mahmut Özer, dün Habertürk’ten Nagehan Alçı’ya yaptığı açıklamalarda, “Bu ülkede tek bir Milli Eğitim Bakanlığı var ve orayı da ben yönetiyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de eğitim politikalarını hazırlayan bir diğer kurum ise, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu…

Mahmut Özer’in ilk bakan olduğu günlerde yaptığı bazı İl Milli Eğitim Müdürü atamaları, Kurul’dan geri dönmüş, atamalar engellenmişti.

Özer, dünkü mesajıyla, ülkede eğitim politikalarını kendisinin belirleyeceğini net bir şekilde belirtti.

YENİ BAKAN YARDIMCISI ‘PARTİ KOMİSERİ’ Mİ
Bakanlıkta geçen hafta yaşanan gelişme çok konuşuldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz getirildi.

Edinilen bilgilere göre; Mahmut Özer, Bakanlık koltuğuna oturduğunda yakın çevresine, dernek ve cemaatlerin Bakanlıktaki faaliyetlerini azaltacağını, eğitim politikalarına sadece Bakanlığın karar vereceğini söylemişti.

BAKANLIK KOLTUĞUNA MI GELECEK
Bakanlık kulislerinde, Nazif Yılmaz’ın atanmasının Bakan Özer’i daha yakından takip etmek amaçlı olduğu konuşuluyor. Gerçek Gündem’e bilgi veren kaynaklar, “Zor görünüyor ama AKP 2023’te yeniden iktidar olmayı başarırsa Milli Eğitim Bakanı olarak Nazif Yılmaz’ı düşünüyorlar” dedi.

gerçekgündem

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.