Ocak 2023 emekli zam oranı ve maaşları netleşti

Ocak 2023 emekli zam oranı ve maaşları netleşti
2023 Ocak ayı içerisinde Enflasyon rakamlarının %15,91 olarak belirlenmesi durumunda en düşük aylık esnaf emeklisi maaşı 4bin 197 TL'den 4 bin 865 TL'ye yükselecek.

Milyonları aşkın vatandaşı yakından ilgilendiren konular arasında 2023 yılında emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği araştırılıyor. Peki, 2023 SSK, Bağ-kur emekli maaşı ne kadar olacak?

Ankara kulislerinden alınan haberlere göre enflasyon rakamlarına göre de asgari ücrete zam yapılacağı netlik kazandı. 2023 Ocak ayı içerisinde Enflasyon rakamlarının %15,91 olarak belirlenmesi durumunda en düşük aylık esnaf emeklisi maaşı 4bin 197 TL'den 4 bin 865 TL'ye yükselecek. Bununla birlikte 2000 öncesinde emekli olan SSK'lılar ise 4bin 687 TL olan maaşları 5 bin 432 TL'ye yükselecek. Asgari ücretlinin ise 7 bin 500 TL’nin üzerinde maaş alacağı söylenmektedir.

2023 YILI ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Eylül ayının sonlarına yaklaşılırken, pek çok kişi tarafından Ocak ayında maaşlara gelecek olan zam oranının ne kadar olacağı araştırılıyor. Memur, asgari ücretli ve emekli maaşlarının Ocak ayında ne kadar olacağı vatandaşların merak ettiği konular arasında. Ocak ayına girilmesiyle beraber maaşlar değişiklik yaşarken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek yeni ücret 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle yürürlükte yerini almış olacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 2022 yılının ikinci altı ayında gerçekleşen TÜF oranları doğrultusunda zam almaktadır. Bununla beraber bu süreç içerisinde memur ve memur emeklilerinin ise %8 artış yapılarak enflasyon farkı yansıtılmaktadır. Zamlara ilişkin yapılan araştırmalar devam ediyor.

YENİ MAAŞLAR NE KADAR OLACAK?
2023 yılının Ocak ayında maaşlara gelecek olan zam oranlarının ne kadar olacağı herkes tarafından merakla araştırılıyorken, yapılan tahminler doğrultusunda zam oranları netlik kazanacak. 2022 yılının son çeyreğinde enflasyon rakamlarının SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında gelecek olan %15,91 oranında zammın olacağı ve asgari ücretin 7 bin 500 TL’nin üzerinde maaş alacakları tahmin ediliyor.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.