Öğretmen Okul Müdürü veya Okul Müdür Yardımcısı Olunca Maaşı Artar Mı?

Öğretmen Okul Müdürü veya Okul Müdür Yardımcısı Olunca Maaşı Artar Mı?
Okul müdürü, okul müdür yardımcısı ve öğretmen özlük hakları nasıl? Öğretmenler okul müdürü veya müdür yardımcısı olunca ek dersi ve maaşı artacak mı? İşte öğretmen, okul müdür yardımcısı ve okul müdürünün aylık net maaşın karşılaştırmalı hali...

Milli Eğitim Bakanlığı emrinde öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlar, bulundukları okullarda veya başka okullarda ilgili mevzuat çerçevesinde müdür yardımcısı veya müdür olarak görevlendirilebiliyor.

ÖĞRETMEN OKUL MÜDÜRÜ VEYA MÜDÜR YARDIMCISI OLUNCA MAAŞI ARTAR MI?

Okul müdürü veya müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek, ek ders ödemelerinden kaynaklı farklar dışında, öğretmenlerin özlük haklarında önemli bir değişiklik yaratmamaktadır.

Okul Müdürü, Okul Müdür Yardımcısı ve Öğretmen özlük hakları

Öğretmen unvanlı kadrolarda görev yapanlar ile eğitim kurumlarında görevlendirmek suretiyle müdür veya müdür yardımcısı olarak görev yapan öğretmenlerin özlük haklarına bakıldığında;

**Aylık/kadro seviyelerinin aynı olduğu durumlarda, yararlandıkları Eğitim Öğretim Hizmetleri Tazminatı oranının da aynı olduğu,

**Aylık/kadro seviyelerinin aynı olduğu durumlarda, yararlandıkları ek gösterge puanının da aynı olduğu,

**Ek ödeme oranlarının aynı (250) olduğu,

**İş riski zammı puanlarının aynı olduğu,

**İş güçlüğü zammı puanlarının; öğretmen kadrosunda olanlar için 500, müdür yardımcıları için 900 ve müdürler için 925 olduğu

görülmektedir. Öte yandan, özel eğitime muhtaç çocuklara mahsus okullarda (özel alt sınıflar dahil) ve yatılı ilköğretim bölge okullarında görev yapan müdür, müdür yardımcısı ve öğretmenlerin yan ödeme puanları, diğer okullarda görev yapanlara göre biraz yüksektir. (öğretmenin 350 puan, müdür ve müdür yardımcısının ile 250 puan yüksek)

Okul Müdürü, Okul Müdür Yardımcısı ve Öğretmenin aylık net maaşı

Aylık/kadro seviyesi ve hizmet süresi aynı olup branş tazminatı almayan; öğretmen, okul müdür yardımcısı ve okul müdürünün aylık net maaşının 2020 yılının ilk yarısındaki aylarda ne kadar olduğuna, aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

Unvan                        D/K        Hizmet Yılı    Aylık Net Maaş

Öğretmen                  1/4            25               4.776 TL

Müdür Yardımcısı     1/4            25               4.791 TL

Müdür                       1/4            25              4.792 TL

Not:

-Görev yapılan okullardan kaynaklı yan ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

-Ek ders ücreti ödemeleri ile ilave eğitim öğretim tazminatı ödemeleri dikkate alınmamıştır.

-Sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ödemesi dikkate alınmamıştır.

-Gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.
memurunyeri

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.