Öğretmenler Cumartesi ve Akşam Canlı Ders Ücretlerini Artırımlı Alacak

Öğretmenler Cumartesi ve Akşam Canlı Ders Ücretlerini Artırımlı Alacak
Öğretmenlerin koronavirüs önlemleri kapsamında yaptıkları uzaktan ve yüz yüze eğitim ders ücretleri hafta sonu ve akşam yapılan dersler artırımlı ödeniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), ana okulu ve 1. sınıflardan sonra ilkokullarda tamamen yüz yüze eğitime geçmiş, köy okullarında ve uygun görülen bazı okullarda pandemi öncesi gibi haftada 5 gün ve günlük 6 dersten oluşan programa geçilmiş, özellikle şehir merkezlerinde ise sınıfın ikiye bölünme durumu ve çarşamba günlerinin tatil olması esasına dayanan program uygulanmaya başlanmıştır.

 Sınıfın iki gruba ayrıldığı ve çarşamba günlerinin tatil olduğu durumlarda sınıf öğretmenleri çarşamba veya cumartesi günleri 6 canlı ders yaparak haftalık ders saatlerini 30 saate tamamlamaktadırlar. Konuyla ilgili tasarruf, sınıf öğretmenlerine ait olduğundan sadece çarşamba günü 6 saat, sadece cumartesi günü 6 saat veya çarşamba ve cuma günleri karma olarak toplam 6 saat ders planlaması yapılması gerekmektedir.

 Bakanlığın gönderdiği resmi yazıda sınıf öğretmenlerinin derslerinin yarısının mümkün olduğunca 15.00-17.00 saatleri arasına konulması istenmiş olduğundan bu saatler dışında kalan çarşamba günleri 18.00'dan sonraki dersler için gece tarifesi ek ders ödemesi, cumartesi günü ise saate bakılmaksızın hafta sonu tarifesi üzerinden ek ders ödemelerinin yapılması gerekmektedir.

 Gece ve hafta sonu ek ders ücreti normal ek ders ücretinden 1.29 TL fazla olduğundan öğretmenler aylık olarak 30,96 TL'ye kadar fazla ödeme alabilecekler.

Ögretmenlericin.com
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.