Öğretmenler eğitim müfettişliği sınavında yaş şartı kaldırılsın istiyor! Yeni Bakan bu sesi duyacak mı?

Öğretmenler eğitim müfettişliği sınavında yaş şartı kaldırılsın istiyor! Yeni Bakan bu sesi duyacak mı?
MEB Eğitim Müfettişliği Sınavında Yaş Şartı Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2021 yılı içerisinde alımı gerçekleştirilecek 750 eğitim müfettişliği sınavında 35 veya 40 yaş gibi bir şart aranacak mı? Öğretmenler eğitim müfettişliği başvurularında yaş şartı olup olmayacağını araştırıyor. Sitemize ulaşan öğretmenler başvuru şartları arasında yaş şartı olmasının mağduriyet oluşturacağını ve fırsat eşitliğini engelleyeceğini ifade ediyorlar.

MEB müfettişliği sınavına girmede bir 40 yaş sınırını anlamak mümkün değil, çünkü ğretmenlerin en verimli ve tecrübeli olduğu zaman diliminde müfettiş olmak istemesi gayet normal. Bu böyle olmamalı, kesinlikle 40 yaş sınırı kaldırılmalı,insanlar sınav kazanıp müfettiş olmak istiyorsa kendisine bu imkan tanınmalıdır..


Bence MEB müfettişliğinde 40 yaş gereksiz bir uygulama, en kısa sürede kaldırılmalıdır.


Yaş sınırı kaldırılmalı. 40 yaşında müfettiş olabilirken 41 yaşında müfettiş olamazsın demek doğru bir uygulama olabilir mi? Ben yaş sınırı uygulamasının sona ereceğine inanıyorum...


Şunu anlamıyorum, Cumhurbaşkanı olmak için 40 yaşını doldurma şartı aranıyor da müfettişlik için 40 yaş sınırı aranıyor. Ortada bir yanlışlık yok mu? Ülkeyi yönetecek insanın 40 yaşından büyük olmasında sorun yok da müfettiş olacak insanın 40 yaşından büyük olmasında ne sıkıntı var doğrusu anlayamadım.


Böyle saçma sapan bir uygulama olamaz. Bakanlık Müfettişi olmak isteyenlerde ve Şube Müdürlüğü sınavlarında  yaş şartı yok ama taşrada çalışacak müfettişlerde yaş şartı var. İNŞALLAH bu haksızlık son bulur..


Ülkemizde zorunlu emeklilik yaşı 65 olmuş iken, böyle bir uygulamanın anlamı kalmadığını düşünüyorum. Ayrıca sınav hakkı Öğretmenlere, eğitim müfettişliğinde sınırsız sınav hakkı tanınmalı. Yeni Bakanımızın bu sese kulak vermesini bekliyoruz.


Öğretmenlerin önünü, yaş sınırı gibi bir uygulamayla kesilmemelidir. İnsaları yaşlarına göre değil bilgi ve becerilerine göre değerlendirmek gerekir.


30 yaşında göreve beşlayabilen bir öğretmen arkadaşıma stajerlik hariç 10 yılı doldurmazsan sınava giremezsin şartı konulacak(yaş 41 oluyor) ve birde 40 yaş sınırı olacak. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. Emeklilik yaşı 65 ise, 40 yaş sınırıda doğuru değildir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum