Öğretmenlere 2020'de zorunlu hizmet affı verilsin

Öğretmenlere 2020'de zorunlu hizmet affı verilsin
Öğretmenler için zorunlu hizmet affı getirilmesi talebine ilişkin Haziran 2020'de Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 04.06.2020 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1. 1990, 1998, 2000 ve 2010 yılında olmak üzere, daha önce 4 kéz çıkarılan zorunlu hizmet muafiyeti(affi), Milli Eğitim Bakanlığında teamül haline gelmişti. Ancak 2010 yılında çıkan affa göre, 06.05.2010 dan önce göreve başlayan öğretmenler muaf tutulmuştur. 2020 yılında, zorunlu hizmet muafiyetinin, hakkaniyet açısından getirilmesi ve “06.05.2010 dan sonra atanan kadrolu öğretmenlerin de bu haktan yararlanması için bir çalışma yapılmakta mıdır? 

2. Birçok öğretmenimiz, 1 ve 4 yıl arasında zorunlu hizmet yapmış olup ancak evlilik, sağlık gibi özür nedenlerinden dolayı tamamlayamadıkları hizmet süresi için bu af talep edilmektedir. Birinci derece yakınları için sağlık özrü ile tayin istemek durumunda kalmış, özrü ortadan kalkan acılı öğretmenlerin aile bütünlüğü de dikkate alınmalıdır. Anne, baba veya engelli çocuğu olan öğretmenler, her yıl hastane ve sağlık kurullarında birçok sorunla karşı karşıya kalmakta olup bu ve benzeri insani nedenlerden dolayı öğretmenler af beklemektedir. 2020 yılında zorunlu hizmet muafiyetini bekleyen binlerce öğretmen olduğu düşünülerek, zorunlu hizmet affının getirilmesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
15 Yorum