Öğretmenlere 3600 ek gösterge kanun teklifi

Öğretmenlere 3600 ek gösterge kanun teklifi
Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair teklifimiz, öğretmenlerimizin gerek çalışma yaşamında gerekse emekliliklerinde yeterli ücreti almalarına olanak tanınmasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), kıymetli öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge hakkını daha fazla zaman kaybetmeden teslim etmesini amaçlamaktadır.

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi Meclise sunuldu. Teklif ile, öğretmenlere 3600 ek gösterge hakkı tanınması amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifim gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur. 
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. Dr. Müzeyyen ŞEVKİN /Adana Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, yeni nesil öğretmenlerimizin eseri olacaktır. 

Türkiye'de maalesef eğitim sistemi sürekli değişkenlik göstermektedir. Ne yazık ki bu değişim olumsuzlukları da beraberinde getirmektedir. 17 yılda 15 kez değişen 
eğitim sistemi gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin zihinlerini bulandırmaktan öteye geçmemektedir. 

İleri medeniyetler ölçüsünü yakalamak iktidarların istikrarlı bir eğitim politikası belirlemesiyle birlikte elbette ki öğretmenlerimizin çaba ve gayretleriyle mümkün olacaktır. 
Öğretmenlerimizin görevdeyken sosyal ve bilimsel çalışmaların içerisinde yer almasının önünün açılması için ekonomik olarak desteklenmesi koşulunun yanı sıra eğitim-öğretim için yıllarca emek verdikten sonra hayatlarının geri kalan bölümlerinde de rahat bir yaşam sürmelerine olanak tanınmalıdır. 

Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz yurdumuzun dört bir yanında, ailelerinden uzakta, sosyal ve ekonomik özgürlükten yoksun bir mücadele içerisindedir. Bu zorluklar yetmezmiş gibi bir de terör örgütlerinin hedefi olmaktadır. Eğitim şehidi öğretmenlerimizin varlığı asla unutulmamalıdır. 
Hükümetin seçim vaadinde de yer alan ve aradan çok uzun zaman geçmesine karşın henüz tek bir adım atılmaması öğretmenlerimizi derinden yaralamaktadır. 

Tüm bu gerekçelerle hazırladığımız Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair teklifimiz, öğretmenlerimizin gerek çalışma yaşamında gerekse emekliliklerinde yeterli ücreti almalarına olanak tanınmasını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM), kıymetli öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge hakkını daha fazla zaman kaybetmeden teslim etmesini amaçlamaktadır. 

MADDE GEREKÇELERİ 

MADDE 1 - Türkiye'nin her bölgesinde, gerek sosyal gerekse ekonomik özgürlüklerinden yoksun ve terör örgütlerinin hedefine rağmen canla başla eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfında büyük gayret sarfeden öğretmenlerimize 3600 ek gösterge hakkı tanınarak çalışma ve emeklilik yaşamında ekonomik olarak desteklenmeleri amaçlanmıştır. 
MADDE 2 - Yürürlük maddesidir. 
MADDE 3 - Yürütme maddesidir. 

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1-14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (1) sayılı Ek Gösterge Cetvelinin “IV. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 
"b) Öğretmen ve diğer personel 
1    3600
2    3000
3    2200
4    1600
5    1300
6    1150 
7    950 
8    850" 
MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum