Öğretmenlere 3600 ek gösterge ve ek ders ücretlerine zam TBMM'ye taşındı

Öğretmenlere 3600 ek gösterge ve ek ders ücretlerine zam TBMM'ye taşındı
Öğretmenlere 3600 ek gösterge, öğretmen yardımlaşma ve dayanışma sandığı kurulması ve ek ders ücretlerine zam yapılması TBMM'ye taşındı.

Öneri:

Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ve 20 milletvekili tarafından öğretmenlerin sorunları, öğretmenlik mesleğinin saygınlığının güçlendirilmesi amacıyla 12/2/2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan Meclis araştırması önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak görüşmelerin 3/3/2021 Çarşamba günkü birleşimde yapılması önerilmiştir.

İYİ PARTİ GRUBU ADINA FERİDUN BAHŞİ (Antalya) – Öğretmen mutsuz ise umut dağıtamaz, öğretmenin mutsuz olduğu bir ortamda ise başarı sağlanamaz. Öğretmeni mutlu etmek ve ona destek olmak yetkili kurumların başlıca görevidir. Öğretmene geliri, geçimi, emekliliği itibarıyla mesleğine yaraşır bir konum mutlaka sağlanmalıdır. Ek ders ücreti artırılmalı, öğretmen yardımlaşma ve dayanışma sandığı kurulmalıdır. Seçim meydanlarında vadedilen 3600 ek gösterge sözleri artık bir an önce yerine getirilmelidir.

ENGİN ALTAY (İstanbul) -  Nazım Bey, tabii, elbette herkes bulunduğu pencereden olayları değerlendirecek, bu normal. Genel Başkanımız öğretmenlere hakaret etmedi, Genel Başkanımız şöyle seslendi: “Türkiye’de öğretmenlerin sorunları var.” dedi. “Örneğin, 3600’ü bekliyorlar.” dedi. “Örneğin, meslek sorunlarıyla ilgili, ekonomik sorunlarıyla ilgili, eğitim-öğretim ortamındaki sorunlarla ilgili öğretmen sendikalarının taleplerine bir öğretmen kayıtsız kalıyorsa bu yanlıştır.” vurgusu yaptı. Olay bundan ibarettir, olay bundan ibarettir ve ben de katılıyorum. Bir öğretmen… Bir siyasi parti “Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğim.” diyor, sözünde durmuyorsa ve o öğretmen, o siyasi partinin davasını güdüyorsa bende biraz şüpheyle bakarım. Ne var bunda, ne var bunda? 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum