Öğretmenlere 496 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi Ödenecek

Öğretmenlere 496 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi Ödenecek
2021 Ocak Öğretmen toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Öğretmenlerin 2021 yılı Sendika ikramiye miktarı belli oldu.

2021 Yılı öğretmenlerin ocak dönemi sendika aidatı ve toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Sendika üyesi öğretmenlerin maaşlarında sendika aidatı kesintisi yapılmaktadır.  Sendika üyesi olan öğretmenlere Ocak 2021'de 496 TL Toplu Sözleşme İkramiyesi Ödenecek.

2021 yılı toplu sözleşme ikramiyesinin 1. kısım ödemesi ocak ayındaki maaş ile yapılacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlar gibi sendikası olan tüm öğretmenler de 2021 yılında toplu sözleşme ikramiyesi alacak. Her yılın ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere toplam 4 defa ödenen ikramiye bu yıl da ocak ayında ödenmeye başlayacak.

Herhangi bir sendikaya üye olan öğretmenler 3 ayda bir olmak üzere 124 lira 14 kuruş, yıllık toplam 496 lira 56 kuruş toplu sözleşme ikramiyesi alacak.

Toplu sözleşme ikramiyesi alacak öğretmenler yılın 12 ayı bağlı olduğu sendikaya aylık gelirinin binde 5'i ile binde 8'i arasında aidat ödeyecek. Bu aidatların yıllık toplamı ise 338 lira 64 kuruş ile 541 lira 82 kuruş arasında değişecek.

Sendikalı olmanın öğretmenlere maddi katkısı yıllık olarak en fazla 157 lira 92 kuruş olacak. Binde 8 oranında kesinti yapılan sendikalarda ise öğretmenlerin cebinden yıllık 45 lira 26 kuruş eksilmiş olacak.

Toplu sözleşme ikramiyeleri, öğretmenlerinin maaş bordrolarının ''Gelir'' başlıklı kısmının en altında görüntülenebilmektedir.

Toplu sözleşme ikramiyesi ve aidat kesintilerinde görüldüğü üzere sendikalı olmanın devlete maddi yük olduğu, öğretmenlere ciddi bir maddi katkısının olmadığı ve hatta bazı durumlarda öğretmenlerin cebinden para çıkışı olduğu ve dolayısıyla büyük tutarların sendikalara aktarıldığı anlaşılmaktadır.
 Mebpersonel.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum