Öğretmenlere özür grubu atamalarında il emri verilsin!

Öğretmenlere özür grubu atamalarında il emri verilsin!
Öğretmenlerin 2021 Ocak özür grubu atama süreci devam ediyor. 1. aşama başvuru için süre uzatılmıştı. Ekran kapandıktan sonra 2. aşama başvurular alınacak. 2. aşama başvurularda okul/kurum bazlı tercihler yapılacak. Fakat burada öğretmenleri bekleyen tehlike yeteri kadar kontenjan açılmaması...Bunun farkında olan öğretmenler özür grubu atamalarında İL EMRİ verilmesini istiyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), 2021 yılı ocak dönemi öğretmenlerin eş, sağlık, güvenlik, engellilik ve diğer nedenlere bağlı mazeret tayinleri önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilecek.

 Bilindiği üzere bu tayinlerde okul/kurum bazlı boş norm kadrolar öğretmenlerin tercihine sunuluyor, boş norm yoksa veya çok azsa başvuru yapan öğretmenin tayini gerçekleşmiyor.

 MEB, geçtiğimiz yıllarda tayini gerçekleşmeyen öğretmenler için il ve ilçe emri uygulaması yapıyor, tayin konusunda hiç bir öğretmen mağdur olmuyordu

Son yıllarda MEB, il ve ilçe emri konusunda ılımlı yaklaşımını neredeyse tam tersine çevirdi. Aile birliği olmak üzere ve özellikle sağlık konusunda, kendisi veya 1. dereceden yakını ciddi sorunlar yaşayan öğretmenlerin tayini gerçekleşmeli ve il emri verilmelidir.

 Bakanlık, bu konuda hassas davranmalı ve hayati önem taşıyan bu tayinlerde, tayinler gerçekleşmeden il emri verileceği müjdesini vermeli ve binlerce öğretmenin içini rahatlatmalıdır.

 Tayin talebinde bulunduğu tahmin edilen yaklaşık 3 bin öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2021 yılı ocak dönemi için il emri kararı beklemektedir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum