Öğretmenlerin 31 Aralık 2020'ye kadar ek ders, nöbet, koordinatörlük, rehberlik, kulüp, DYK ödemeleri yapılacak mı?

Öğretmenlerin 31 Aralık 2020'ye kadar ek ders, nöbet, koordinatörlük, rehberlik, kulüp, DYK ödemeleri yapılacak mı?
Öğretmenlerin 31 Aralık 2020'ye kadar ek ders, nöbet, koordinatörlük, rehberlik, kulüp, DYK ödemeleri yapılacak mı? 21 Eylül'den sonra bazı öğretmenler sadece uzaktan eğitimle devam ediyor. Bu süreçte ek ders ücretinin nasıl hesaplanacağı konusunda resmi yazı yayınlandı. Yayınlanan resmi yazıya göre uzaktan eğitimle yapılan canlı derslerle, yüz yüze yapılan dersler bir tutuldu ve öğretmenlerin aylık karşılığını doldurduktan sonra ek ders ücretinden faydalanabilecekleri belirtilmiş oldu. Buna göre Cumartes

Dün yapılan kabine toplantısında alınan karar gereği Korona virüs tedbirleri kapsamında okullarda ki yüz yüze eğitime 31 Aralık 2020  tarihine kadar verildi. Bu süre boyunca sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle uzaktan eğitime devam edilecek. Peki bu süreçte öğretmenlere ek ders, nöbet, koordinatörlük, rehberlik ödemeleri yapılacak mı? 

EK DERS ÖDEMELERİ

31 Aralık tarihine kadar öğretmenler ders programlarında kendilerine verilen dersleri EBA, Zoom vb gibi platformdan yapacağı için üzerlerinde bulunan ders yükü kadar ek ders ödemesi alabilecektir. Okul idareleri ise online platformda yapılan derslerin denetlenmesinden sorumlu olacaktır. Kısa öğretmenler maaş karşılığını doldurduktan sonra ek ders ödemesi alabileceklerdir.,

NÖBET ÜCRETİ

Bilindiği öğretmenlere haftada bir kere olmak üzere tutukları nöbet günleri için 3 saat ek ders ödemesi yapılıyordu. Fakat uzaktan eğitim sürecinde nöbet fiili olarak tutulmayacağı için mebpersonel.com öğretmenlere ve müdür yardımcılarına nöbet ücreti ödenmeyecektir.

DDH- DERS DIŞI HAZIRLIK
Normal zamanlarda öğretmenlere girdikleri her 10 saat derse karşılık 1 saat hazırlık olarak ek ders ücreti ödenmekteydi. Diğer bir deyişle haftada 20 saat derse giren öğretmen 22 saat girmiş gibi değerlendirilip buna göre ek ders ödemesi yapılıyordu. 31 aralık tarihine kadar yapılacak olan uzaktan eğitim sürecinde de geçtiğimiz dönemde olduğu gibi DDH - Ders Dışı Hazırılık ödemeleri yapılacaktır.

KOORDİNATÖRLÜK

Meslek liselerinde staj yapan öğrencilerin iş yeri denetleme vb gibi iş ve işlemler için meslek öğretmenlerine ek ders ücreti olarak ödenen koordinatörlük ücretlerinin uzaktan eğitim sürecinde ödenip,ödenmeyeceği şu an net olmamakla birlikte Bakanlık geçtiğimiz Mart - Haziran ayı arasında bu ücretleri meslek öğretmenlerine ödemişti. Bu senede aynı uygulanamın devam etmesi muhtemeldir.

REHBERLİK VE KULÜP 

Öğretmenlere haftalık 2 ek ders saati ödeme yapılan rehberli ve kulüp ödemelerinin uzaktan eğitim sürecinde yapılması muhtemel değildir. Fakat farklı okullarda farklı yorumlamalar olacağı için Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı bilgilendirmede bu konuya açıklık getirmesi beklenmektedir.

21 Eylül'den sonra bazı öğretmenler sadece uzaktan eğitimle devam ediyor. Bu süreçte ek ders ücretinin nasıl hesaplanacağı konusunda resmi yazı yayınlandı. Yayınlanan resmi yazıya göre uzaktan eğitimle yapılan canlı derslerle, yüz yüze yapılan dersler bir tutuldu ve öğretmenlerin aylık karşılığını doldurduktan sonra ek ders ücretinden faydalanabilecekleri belirtilmiş oldu.  Buna göre Cumartesi, Pazar dahil girilen uzaktan eğitim veya yüz yüze ayırt edilmeksizin ders saatlerinin toplamı maaş karşılığı okutulması gereken ders saatini aşarsa, aşan saatler için ek ders ücreti ödenecek.

Resmi Yazı:

ajanskamu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.