Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirmeleri Bakan'a soruldu

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirmeleri Bakan'a soruldu
Öğretmenlerin mazeret durumuna bağlı yer değiştirme talepleri Bakan Ziya Selçuk'a soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Veli AĞBABA/ Malatya Milletvekili 

İl içi eş durumu mazeret tayini yapamayan öğretmenlerin mağduriyetleri sürmektedir. Mağdur öğretmenlerimiz aynı il içinde iki ilden daha uzak mesafeleri gitmek veya aynı ilde ikinci bir ev tutmak zorunda kalmaktadır. Bu nedenle aldıkları maaşın yarısını yol parasına veya ikinci bir kiralık eve vermeleri gerekmektedir. Bu durum evli öğretmenlerin A alan aile içi birliğinin sağlanmasını zorlaştırmaktadır. 

Bu çerçeveden hareketle; 
1)
Son beş yılda, mazeret durumuna bağlı yer değiştirme talebinde bulundan ve atanan öğretmen sayıları kaçtır? 
2) Büyükşehir belediyesi statüsünde olan şehirlerde Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı ikametgâhlarından farklı bir ilçede çalışan öğretmen sayısı kaçtır? 
3) Mazerete bağlı yer değiştirmeler hangi kriterlere göre yapılmaktadır? 
4) Bakanlığınız tarafından il içi eş durumu nedeniyle mazeret tayini yapamayan öğretmenlerin mağduriyetlerinin çözümü amacıyla herhangi bir çalışma yapılacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.